Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Patikanap

A tiszaújvárosi Arany Sas Gyógyszertár rendezi június 3-án, szerdán a XII. Országos Patika Nap megyei megnyitóját. Ebből az alkalomból a gyógyszertár nyílt napot szervez. Az érdeklődők betekinthetnek a patika kulisszái mögé, előadásokon, szűrővizsgálatokon vehetnek részt. A részletekről lapunk 6. oldalán olvashatnak.

A gazdasági programról tájékozódtak

kr prourbeA Villa Scederkyn Tájházban tartotta legutóbbi ülését a tavaly szeptemberben alakult Pro Urbe Klub. A tagok a város 2014-től 2019-ig tartó gazdasági programjáról tájékozódtak, s javaslataikat, véleményüket is megfogalmazták.
A Pro Urbe Klub hármas céllal alakult: egyrészt, hogy figyeljenek egymásra, másrészt a város működésére, harmadrészt pedig azért, hogy amennyiben a város vezetése igényli, javaslataikkal segítsék a munkájukat. Ez utóbbi volt a fő apropója a klub legutóbbi ülésének. A május 14-én megjelent Önkormányzati Krónika Tiszaújváros önkormányzata képviselő-testületének 2019-ig tartó gazdasági programját tartalmazza, erről beszélgettek a klubtagok a város vezetőivel.
- Ez egy nagyon átgondolt program - mondta Hegedüs György, a klub titkára. - Az egyik legnagyobb erénye, hogy rendkívül széleskörűen feltárja a város jelenlegi állapotát, hiszen minden ilyen programnak, amikor a célokat határozzuk meg, akkor a legfontosabb, hogy készüljön egy olyan helyzetelemzés, ami jól tükrözi a város adott helyzetét, körülményeit. Fontos feladat minden évben, hogy amikor a valósággal összevetik ezeket az elképzeléseket, akkor a város vezetői visszatérjenek ezekhez az alapokhoz, és újraértékeljék, hogy az elképzelések úgy alakultak-e a valóságban, ahogy azt eltervezték - mondta Hegedüs György.

Bővebben...

Halra magyar a szigeten!

kr tiszaszigetNem szeptember közepén, hanem július első hétvégéjén, 4-én lesz idén a Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivál.
Az időpontváltoztatás oka elsősorban az időjárás, hiszen az elmúlt években minden alkalommal átírta a forgatókönyvet a hi-deg, esős ősz.   
Molinó hirdeti a város határában és a Szent István úton a júliusi halászléfőző fesztivált. Az időpont megváltozott, két hónappal korábban lesz, mint szokott, a helyszín maradt a Tisza-sziget.
A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. egész évben folyamatosan gondozza a területet. A festői környezet most tavaszi köntösben pompázik, ápolt, zöld, tiszta a sziget.
- Ami újdonság, hogy a színpad területét megnöveljük, mintegy 70 négyzetméteren aszfaltburkolat lesz - mondja Kerékgyártó István ügyvezető igazgató.

Bővebben...

Bőséges a nagyhét kínálata

kr nagyhetAugusztus 1-9. között rendezik meg a 17. TVK Triatlon Nagyhetet, melynek fénypontja a 19. TVK-ITU Triatlon Világkupa lesz, de ekkor rendezik meg az ETU Triatlon Junior Európa-kupa futamot és a Magyar Utánpótlás Gálát is. Tömegsport- és kulturális rendezvényekben sem lesz hiány. A részletekről, a fellépőkről a TVK-Mali TK és az önkormányzat vezetői tájékoztatták a sajtót.   (3. oldal)

Egyházi hírek

Római katolikus
A szentmisék hétköznap 18:30-kor, szombaton 18:30-kor, vasárnap 11:00 órakor lesznek templomunkban. Májusban a hétköznapi szentmisék után Szentségkitétel, májusi litánia a Szűzanya tiszteletére. Egyházközségünk képviselőtestülete  május 31-én, vasárnap 16 órakor  tartja soron következő ülését.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477