Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Útlezárások a hétvégén

Tisztelt Városlakó!
Tájékoztatjuk, hogy 2015. május 23-án, szombaton 13:00 - 18:30-ig, míg május 24-én, vasárnap 9:00 - 17:00-ig bonyolítjuk le a XXIV. Fortrex Tisza Triatlon versenyt.
A verseny központja a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőben lesz. A verseny kerékpáros számát a Lévay út - Szent István út (a körforgalomtól az Örösi útig) - Örösi út és a kesznyéteni utakon rendezzük meg. Kérjük, hogy ezen az útvonalon a fent jelzett időpontokban ne parkoljon, és ne közlekedjen, hogy a versenyt balesetmentesen tudjuk lebonyolítani.
A verseny futószámát a strandfürdő és a tiszaszederkényi volt általános iskola közötti útszakaszon bonyolítjuk le, ezért kérjük, hogy ezt az útvonalat a verseny ideje alatt ne használják.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Május 27-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Nem csak pénzügy, szívügy is

mentoA kormány 2013-ban jelentette be, hogy uniós forrás segítségével teljesen megújul a mentésirányítási rendszer.
A közel 3 milliárd forintos beruházás részeként mentőautókat vásároltak, állomásokat alakítanak át, újakat építenek és centralizálják a rendszert. Erről, és a védelmi szerv civil, önkormányzati támogatottságáról is kérdeztük Breitenbach Gézát, az OMSZ Észak-Magyarországi Mentőszervezetének orvosigazgatóját.
Tiszaújvárosban öt évvel ezelőtt rendezték meg először a Mentőgépjármű-vezetők Országos Szakmai Versenyét. Nálunk talált otthonra a rendezvény, nem véletlenül, a lakosság befogadta, a szakmai szervezetetek elismerték a kiváló rendezést, a város pedig anyagi támogatást adott hoz-zá, és teszi azóta is, minden évben.
- Úgy éreztük, hogy ez egy elhanyagolt munkaköri csoport, holott nagyon fontos munkát végeznek a sofőrök, hiszen nem csak a mentőautót vezetik, hanem a betegellátásban is segítenek - mondja az orvosigazgató.

Bővebben...

Gyógyszertári ügyelet

 „A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot május 24-ig (vasárnapig) a Borostyán Gyógyszertár (Széchenyi u. 11., tel.: 49/341-050), majd május 25-től (hétfőtől) az Arany Sas Gyógyszertár (Bethlen G. u. 17., tel.: 49/540-688) látja el.
A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül.  
Vasárnap és ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.   

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Hétköznapi szentmisék 18:30-kor, szombaton 18:30-kor lesznek. Pünkösdvasárnap és Pünkösdhétfőn 11:00 órakor kezdődik az ünnepi szentmise templomunkban.
Május 24-én, Pünkösdvasárnap lesz templomunkban az elsőáldozás, 44 gyermek járul az első szentáldozáshoz. Imádkozzunk az elsőáldozókért, hogy az Oltáriszentség váljon lelki életük mindennapi táplálékává.
Május hónapban a hétköznapi szentmisék után Szentségkitétel, májusi litánia a Szűzanya tiszteletére.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477