Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Véradás

A Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete május 14-én és 15-én véradást szervez Tiszaújvárosban, a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. A donorokat mindkét napon 8 és 16 óra között várják.
A véradásra ezúttal híres sportolók is érkeznek majd, így népszerűsítve a véradás fontosságát. Az esemény különlegessége még, hogy a Borsodi sörgyár is támogatja, minden véradó sört és söröskorsót is kap majd a véradás után.

Felrobbant egy palack

Tiszaszederkénybe, a Bajcsy-Zsilinszky utcába, egy családi ház égő melléképületéhez riasztották a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat kedden délelőtt. Kiérkezésük előtt egy üres dissou-palack felrobbant, egy oxigénpalackot sikerült kihozni. Ennek hűtését és hőkamerás vizsgálatát az egység azonnal megkezdte. A tüzet három sugárral eloltották, úgynevezett lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kulturális kapcsolatok

Bráz György polgármester vezetésével négyfős önkormányzati delegáció utazott  május 5-én testvérvárosunkba, Rimaszombatba a Városnapok rendezvényre. Az eseményen átadták a 2015. évi Városdíjakat és a Polgármesteri díjakat, valamint kiállítás nyílt Zajácz Tamás bőrműves iparművész munkáiból a Városi Művelődési Központban.
A látogatás alkalmával a két város vezetői egyeztetést folytattak a diákcsere kapcsolatokról, valamint az amatőr művészeti közösségek, csoportok fellépési lehetőségeiről, illetve a két település közötti további együttműködésről. 

Elismerés a polgármesternek

kr omszKimagasló közéleti tevékenysége és a mentőszolgálat fejlődése érdekében végzett magas színvonalú és eredményes munkássága elismeréséül Magyar Mentésügyért Emlékérem kitüntetést adományozott Bráz György polgármesternek dr. Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Tiszaújváros polgármestere az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 67. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vette át az emlékérmet.
Bráz György lapunknak elmondta, bár a kitüntetést személy szerint ő kapta, de az elismerés lényegében Tiszaújvárosnak, Tiszaújváros önkormányzatának szól azért a több évtizedes tevékenységért, mellyel segíti, támogatja a mentőszolgálat, a Tiszaújvárosi Mentőállomás munkáját.

Dübörög a fesztivál

kr tf 1Május 11-től 17-ig tart az idei Tiszaújvárosi Tavaszi Fesztivál. Az összművészeti rendezvénysorozaton a koncertektől a kiállításig, az előadói esttől az ifjúsági napig és természetesen a színházi előadásig minden megtalálható.
Az idei kínálat kiváltképp találkozott a közönség ízlésével, hiszen több programra alig néhány nap alatt elfogytak a jegyek. Erről és az idei fesztivál újdonságairól a megnyitón szólt Mátyás Zoltán, a Derkovits Kulturális Központ igazgatója.
- Különleges hét elé nézünk - mondta -, ilyen felfokozott érdeklődés rég kísérte a rendezvényünket. Különlegesség, hogy pénteken egy a fiatalokat megcélzó programot szervezünk, ami újdonság a fesztivál programsorozatában.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477