Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kilencven esztendő

kr koszontesSzabó Béláné, Marika néni május 2-án töltötte be 90. életévét. Ebből az alkalomból otthonában köszöntötte őt Bráz György polgármester és dr. Juhos Szabolcs jegyző.

Piros jelzés a zöld zsáknak?

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. végzi az úgynevezett zöld zsákok terjesztését városunkban, mely a biológiailag lebomló hulladékok gyűjtésére és elszállítására szolgál.
 A zsákot a kertvárosi és szederkényi ingatlanuk előtti zöldterület gondozását vállalóknak díjmentesen biztosította egy önkormányzati döntés értelmében, és árusította is. A hulladékgazdálkodás területén bekövetkezett változások miatt a Városgazda idén eddig még nem jutott hozzá a zsákokhoz. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Szolgáltató Kft. (NHSZ) központilag rendeli meg a zsákokat, de egyelőre még nem tisztázott az időpont. A Városgazda Kft. a lakosság türelmét kéri az ügyben
- Mi már március elején megrendeltünk 3700 zsákot a kertvárosi és szederkényi városrész térítés- mentes kiosztására - mondta lapunk érdeklődésére Kerékgyártó István, a Városgazda Kft. ügyvezető igazgatója - de nem kaptuk még meg. Megsürgettük az ügyet, azonban mindig kitérően válaszoltak.

Bővebben...

Városunk ipartörténete

kr ipartortenetA város iparvállalatinak története, ez a munkacíme annak a készülő könyvnek, melyet Tiszaújváros önkormányzata jelentet meg a várossá nyilvánítás 50. évfordulójára. A településünk ipartörténetét feldolgozó kiadvány a kezdetektől napjainkig kalauzolja el az olvasót.
Régi erőművesek, TVK-sok, TIFO-sok, gyárvezetők, igazgatók gyűltek össze a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében. Őket kérte fel a város vezetése arra a team munkára, melynek nyomán megszülethet a tervezett könyv. Közülük sokan ott voltak a gyárak születésénél, a kezdeti évtizedeknél, éppen ezért ők adhatják át azt a szellemi tőkét, amely nélkülözhetetlen a könyv megírásához. A vállalatok egykori dolgozói mellett a kulturális szféra szakemberei és egy helyi történész is segíti a munkát. Első közös megbeszélésüket hétfőn tartották Bráz György polgármester és dr. Fülöp György alpolgármester meghívására.

Bővebben...

Tartozik az állam

A képviselő-testület 20 millió forintot különített el az önkormányzat által működtetett, de állami fenntartású intézmények részére.
 Mi ebben az érdekes? Az, hogy a keretösszeg az állami iskolákban nem a működtetési, hanem a fenntartói - tehát az állami - feladatok végrehajtását segítené elő. Annak érdekében, hogy a napi problémák ne akadályozzák a munkát.
Napi problémákkal küzdenek az állami iskolák? Ezek szerint igen, Ezt támasztja alá az is, ami a téma tárgyalásakor derült ki. Nevezetesen, hogy a Brassai középiskola háromhavi fűtésdíjjal tartozik a TiszaSzolg 2004. Kft.-nek. Pontosabban nem a Brassai, hanem a működtetési és fenntartói feladatokat egyaránt ellátó (ellátó?) Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Végső soron az állam. A kintlévőség mintegy 8,3 millió forint.

Bővebben...

Tavaszi közmeghallgatások

A jövő héten megkezdi tavaszi közmeghallgatás sorozatát városunk képviselő-testülete.
A sorozat Tisza-part városrészben kezdődik május 12-én, kedden 16 órakor a Tisza-parti Szabadidőház ifjúsági klubjában.
Május 13-án, szerdán 16 órakor a Városháza III. emeleti tanácskozó termében lesz a következő közmeghallgatás.
Végezetül május 14-én, csütörtökön 16 órakor Tiszaszederkénybe, a művelődési házba várják az érdeklődőket.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477