Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Fű és nádas lobbant lángra

kr tarlotuzSzárazfű és nádas égett Mezőcsát külterületén a múlt héten, szerdán délután. A nagy kiterjedésű - mintegy tizenöt hektáron égő – tűzhöz három gépjárművel vonultak ki a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók. A lángokat vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Ballagások

kr ballagasBúcsú az iskolától
Április 30-án, csütörtökön vesznek búcsút iskolájuktól, pedagógusaiktól, diáktársaiktól a végzős középiskolás tanulók. A Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakképző Iskolában 16 órakor, a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 17 órától lesz a ballagási ünnepség.

Halálos baleset Sajószögeden

kr balesetKamion ütközött egy kerékpárossal a múlt héten Sajószögeden. A közúti közlekedési balesetben a biciklis a helyszínen életét vesztette.
Az elsődleges adatok szerint Sajószöged belterületén, a 35-ös számú főútvonalon április 23-án, csütörtökön 10 óra 50 perckor egy lengyel rendszámú kamion előtt feltehetően szabálytalanul akart áthaladni egy kerékpáros, akit a gépjármű elütött, majd nekilökött egy másik kerékpárosnak. A baleset feltételezett okozója olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik kerékpárost könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Élelmiszeradomány

kr elelmiszerosztasA Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől soron kívül közeli lejáratú élelmiszer kiosztására kapott lehetőséget.
Az értesítést április 24-én kapta az intézmény, a felajánlott adományt április 28-án szállították le, s még aznap kiosztották.
Az élelmiszer összsúlya 155 kg volt, s 310 grammos kiszerelésű Cannellini fehérbab konzervet tartalmazott, összesen 207.500 forint értékben. A támogatott személyek száma 250 fő volt, a személyenként kiosztható élelmiszeradomány mennyiségét - 2 doboz konzerv - a Magyar Élelmiszerbank határozta meg.
Az élelmiszeradományban részesülők a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ szolgáltatásait igénybe vevők köréből kerültek ki.

Konzultációs fórum

Május 6-án (szerdán) 16.00 órától a Városháza házasságkötő termében tartja soros ülését a Tiszaújvárosi Konzultációs Fórum. A fő téma Tiszaújváros 2015. évi költségvetése, intézményeinek és gazdasági társaságainak helyzete. Az előadó Bráz György polgármester. A fórum nyilvános, azon minden érdeklődő részt vehet.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477