Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Csak így tovább!

Váratlan és kellemes meglepetés ért nemrég városunk egyik  üzletében. Azt, hogy melyikben  pontosan,  nem árulom el,  miután  nem tudom biztosan, mi minősül jogilag reklámnak avagy ellenreklámnak.

Meg aztán koromat tekintve amúgy eléggé tapasztaltnak  és óvatosnak gondolom magamat, s e miatt olykor tartom magam  a „hallgatni arany” közmondáshoz, de azért vannak esetek, amikor – mint jelen esetben is - jobbnak vélem a hangadást.   A korosodásnak azonban - mint általában mindennek – nem csak  bizonyos előnyei, de hátrányai is  vannak. A  megélt kellemes  meglepetésem pedig éppen ez utóbbihoz köthető, miután az üzletbe belépve kosarat választottam, ami azon kívül, hogy könnyen és zökkenőmentesen gurult csekély erőbefektetés árán, más, eddig sehol sem tapasztalt előnyt is rejtett magában. A könnyedén futást azért  említem meg,  mert  nem  mindenhol tapasztalható az ilyen állapotú bevásárló eszköz,  néhol bizony erősen kell küzdeni az iránytartást, kanyarodást és tolóerőt tekintve. Hogy hol tapasztaltam ilyet, azt  szintén  nem kívánom  megjelölni  üzletrontás  vádjától tartva. Itt azonban, azon kívül, hogy a kocsi könnyedén futott, tolókarja  mellett egy nagyító felszerelést vettem észre, mely eszköz  nyilvánvalóan a  termékre írt,  általában szabad szemmel  nehezen olvasható apróbetűs leírások olvashatóságát és megismerését  szolgálja. Ennyit a tapasztaltakról, és egyben dicséret az újító üzletnek, hogy nem csak az öregedők gyengülő  látására, hanem ugyanakkor a  fiatal, gyermekes  családokra is  gondoltak,  mert ugyanitt egy  játszósarkot is kialakítottak, a hosszasan vásárló szülők  gyermekeinek unaloműzése és szórakoztatása céljából. Remélhetőleg a Piramis üzletközpont ezen részének humánus intézkedései jó  például fognak  szolgálni  más üzletek és üzletágak számára is.

M. Fekete Béla


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477