Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Parkoló- és útlezárások

A Derkovits Kulturális Központ értesíti a lakosságot, hogy a BIZTONSÁG NAPJA rendezvényhez kapcsolódóan parkoló-és útlezárások lesznek az alábbiak szerint:
- Április 24. (péntek) 20.00 órától - április 25. (szombat) 20.00 óráig: TISZA ABC parkolója.
- Április 24. (péntek) 20.00 órától - április 25. (szombat) 20.00 óráig: Hotel Phőnix melletti nagy parkoló.
- Április 25. (szombat) 10.00 - 20.00 óra között: a Bethlen Gábor út Hotel Phőnix és a Rózsa út kereszteződéséig tartó szakasza, az Építők útja Kazinczy és Bethlen Gábor út közötti szakasza, valamint a Kazinczy út Építők útja és Rózsa út közötti szakasza.
- Április 25. (szombat) 16.00 – 18.30 óra között Szent István út: Tisza ABC előtti gyalogátkelőtől a Deák Ferenc tér felé tartó bekötő útig, beleértve az Árpád úti kereszteződést is.

Bővebben...

Elsősegély alapfokon

kr lepesrollepesreHogyan kell vizsgálni az eszméletlen beteget, mikor van szükség mellkas kompresszióra, hogy helyezzük stabil oldalfekvésbe a sérültet? Ilyen fontos tudnivalókat ismertetett meg a nyugdíjasokkal Pap Zsolt, a  B-A-Z megyei Mentőszervezet vezető mentőtisztje a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ most indult rendezvénysorozatának első előadásán. A Lépésről-lépésre című program nyitányán az elsősegélynyújtás alapjait, fogásait mutatta be a mentőtiszt, olyan ismereteket, melyek hasznosak lehetnek a mindennapokban, ha bajba jutott embertársainkon akarunk segíteni.
Pap Zsolt szerint már gyermekkorban meg kell ismerkedni az elsősegélynyújtás alapjaival, hiszen a mentők kiérkezése előtt életet menthet az, aki tudja, hogyan kell elkezdeni az újraélesztést.

Egy boltkóros naplójából

Megfogadtam, nem ítélek elsőre, alkalmazkodom, biztos jó lesz, biztos kellet ez.
Hisz nem a világvége jött el, eddig amúgy is én voltam az, aki rácsodálkozott a hétvégi vásárlókra a boltok előtt, a tömött parkolókra, a jól megrakott bevásárlókocsikra. Te jó ég! Mire ez a nagy raktározás? Vagy én gondolom rosszul, és tényleg ennyit eszik a magyar?
Aztán eljött a nagy nap. Az első nem volt tragikus, hiszen március 15-én eddig sem voltak nyitva az üzletek. Jó is volt „szoktatós” napnak a nemzeti ünnepünk. Az utána következő vasárnapon sem volt gond, már szombaton betáraztam mindent. Jön haza a gyerek, többet fogok főzni, hiszen meg kell  rakni a fedeles dobozokat hazaival, hogy ha visszamegy Pestre szegény éhező egyetemista csemete, azért legyen mit megmikróznia hét közben. Jól sikerült minden, büszke is voltam magamra, nem lesz itt gond a többi vasárnapon sem. Igaz, még szerdán is roskadt a hűtő, mert kicsit biztonságira sikeredett a szombati bevásárlás.

Bővebben...

Hullámcsúszda a főszezonra

kr strand 1Hétfőn karbantartási munkálatok kezdődtek a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőben. Ez az utolsó nagy renoválás mellyel felkészítik a fürdőt a nyári idényre.
Április elsejével vette kezdetét a fürdőkomplexum felújítása és karbantartása. Az átfogó munkálatok a szabadtéri területen kezdődtek, s most értek el a gyógyfürdő épületéhez.
- E héten zárva tart a fürdő, mert olyan munkálatok zajlanak, melyeket működés közben nem tudunk elvégezni - mondta Fodor-Somodi Gabriella, a létesítmény üzemeltetési vezetője. - A munkálatok roppant széleskörűek. Javítjuk a medencék, az öltözők és a folyosók burkolatát, a falfelületek tisztasági festése is ilyenkor történik. Ebben az időszakban leállnak a kutak - tisztítjuk, karbantartjuk a csővezetékeket, tartályokat és a hőcserélőket. A gyógyfürdő április 20- tól 26-ig tart zárva, tehát hétfőtől már újra várjuk a látogatókat. A strand május 23-tól fogadja a vendégeket, amikor a Tisza Triatlon kétnapos eseményének ad otthont a komplexum. A fiziko- és balneoterápiás részleg természetesen zökkenőmenetesen üzemel a felújítás ideje alatt is, azzal a kitétellel, hogy a-zok a páciensek, akiknek az úgynevezett 01-es kezelés, vagyis a medencefürdés van felírva, azok ezen a héten ezt nem vehetik idénybe.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Április 29-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477