Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Tavaszi „rajzás”

kr extremMintegy ötvenen használják rendszeresen a Sportcentrumban található extrém sportpályát. A kerékpáros, görkorcsolyás, gördeszkás, rolleros és egyéb sportokat űző fiatalok a jó idő beálltával ismét birtokukba vették a létesítményt. Aki szeretne testközelből is megismerkedni a nem kis ügyességet és fizikális felkészültséget igénylő mozgásformákkal, az a Tavaszi Fesztivál programjában szereplő Ifjúsági Napon május 15-én a Derkovits Kulturális Központ mellett megteheti.

Képújság

Kedves Olvasók!
Csaknem 20 éve már, hogy megismerhették képújságos kollégánkat, Szabó Sándort. Korábban a Kábelinfót üzemeltette, majd a Tisza TV képújságát szerkesztette. Ügyfeleivel és kollégáival is mindig jó kapcsolatot ápolt. Tavalyelőtt munkásságáért Lovas Lajos díjat is kapott. Nemrég azonban úgy döntött visszavonul, hogy jól megérdemelt nyugdíjas éveit töltse. Képújság szolgáltatásunk természetesen továbbra is működik, keressék szerkesztőségünket a 341-755-ös telefonszámon, vagy személyesen a Tisza Média Kft szerkesztőségében. Várjuk hirdetőinket!

Nyitnikék

A székely kapu után úgy 15-20 m-re a parkban gyökerezett földbe a lábam. Amit hallottam, elemi erővel hatott, pedig cérnavékony hang volt. „Nyitnikék” - mondta. Kis barátunk honnan jöttél, merre tartasz, Isten hozott, légy vendégünk - gondoltam sok mindent hirtelen. Régi idők emlékei jöttek elő, a böszörményi szőlőskertben minden tavasszal hallottam ezt a kedves felszólítást: Nyitnikék! És tényleg, általában április elején nyitottuk a szőlőt. Az „illetőt” ismertem (bár most a tuja közé bújt a huncut), ő a széncinege. Rendkívül fess, csinos, öltözete kifogástalan, még a madár Tesco-ba is sárga mellényben, fekete nyakkendőben ugrik le egy kis finom hernyó reggeliért. Nem vonuló, csak kóborló madár, és odulakó. Talán a parkban is talál lakást és családot alapít.
Nyitnikék! Tudják ezt a fák is. Ámítóan gyönyörűek. Az aranyeső sárgája már búcsút int, de jönnek a díszfák színorgiával: fehér, rózsaszín, vörös árnyalatok, mint egy-egy nagy menyasszonyi csokor. Káprázatos, nézzük, amíg lehet ezeket a gyönyörűségeket.

Bővebben...

Tisztelt Tiszaújvárosiak!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2015. április 15. napjával lemondtam a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlésben betöltött tisztségeimről. Lemondásom a jelölő szervezettel, a Magyar Szocialista Párt B-A-Z Megyei Szervezetével történt egyeztetés alapján történt. Köszönöm mindazoknak a támogatását, akik szavazataikkal lehetővé tették a megyei önkormányzati tagságomat. Az eltelt rövid idő is hozzájárult ahhoz, hogy Tiszaújvárost megfelelően tudjam képviselni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, illetve a kialakult kapcsolatok jól kamatoztathatók Tiszaújváros és térsége fejlődése érdekében.

Bővebben...

Megérkezett az új traffipax

kr trafi 1Országszerte 160 változtatható helyű komplex közúti ellenőrzési pontot vezettek be március 26-tól. Megyénkben 11 lesz szolgálatban, minden kapitányság kap belőle, így a tiszaújvárosi is.
A múlt héten tartott sajtótájékoztatót a megyei rendőr-főkapitányság Miskolcon, ahol a sajtó képviselőinek bemutatták az új eszközöket.
- Ez az eszköz egy változtatható helyű komplex közúti ellenőrzési pont - mondta Pitkó László alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. - Azért is kell ezt kiemelni, mert nem csak sebességellenőrzést képes végezni, hanem egyéb szabályszegések rögzítésére is alkalmas. Ilyen például a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása, a záróvonal átlépése, a tilos jelzésen történő áthaladás, a menet közben történő mobiltelefon használat, vagy a biztonsági öv használatának elmulasztása. Jelenleg az alapfunkció, a sebességmérés van „élesítve”, emellett a hatósági jelzések beazonosítása és rögzítése. Megyénkben 11 ilyen eszköz lesz, tehát számítani kell arra, hogy bármelyik útvonalon találkozhatnak vele a közlekedők.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477