Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Száz százalék TVK

A Tiszai Vegyi Kombinát március 31-én megvásárolta az ÉMÁSZ-tól a TVK-Erőmű  Kft. korábban az áramszolgáltató tulajdonában lévő 74%-os üzletrészét, s ezzel a TVK a TVK-Erőmű 100%-os tulajdonosa lett.
A TVK energiaellátásában jelenleg is kulcsszerepet betöltő erőmű megvásárlása illeszkedik a TVK stratégiájába, tovább növeli a cég energiaellátásának biztonságát.

Kilencven esztendő

kr kilencvenÚjabb szépkorút köszöntöttek városunkban. Paulik Istvánné, Erzsike néni 1925-ben született Tolcsván, 1965 óta él Tiszaújvárosban. Aktív korában az egykori Városgazdálkodási Vállalatnál dolgozott. Huszonkét éve megözvegyült, azóta egyedül él, de négy gyermeke közül két lánya a városban lakik. Erzsike nénit március 25-én otthonában köszöntötte Bráz György polgármester és dr. Juhos Szabolcs jegyző.

Képernyőn a szertartások

kr templomiA hagyományoknak megfelelően húsvétkor élő templomi közvetítésekkel jelentkezik a Tisza TV.
A televízió április 3-án, pénteken a 11 órakor kezdődő nagypénteki református istentiszteletet, április 4-én, szombaton a 19:30-kor kezdődő nagyszombati római katolikus szentmisét, húsvét vasárnapján a 11 órakor kezdődő görög katolikus szent liturgiát közvetíti. Ennek végeztével mindhárom felekezet ünnepi szertartását megismétli a Tisza TV.

Bőséges a húsvéti kínálat

kr husvet 1Húsvét, a keresztény világ legnagyobb ünnepe, vallási jellege mellett családi ünneppé is vált. Sokan őrzik még, vagy éppen most tanulják a népi hagyományokat - az étkezést illetően is.
A gyerekek már a múlt héten megkezdték a húsvéti előkészületeket. A Guzsalyas Díszítőművészeti Szakkörben a tojásírás tudományát sajátíthatták el.
- Nagyon régi tojásmotívumokat készítünk - mondja Füredi Zsuzsanna a szakkör népi játék és kismesterség oktatója. - Ezek nagy része még a kereszténység felvétele előtti időkből származik. Például a sámán létrája, a táltos keze. Tulajdonképpen nem festjük, hanem írjuk a tojásokat. Forró viasszal felvisszük a vonalakat, jeleket a tojásra, utána festékbe tesszük, és ahol viasz érte a héját, ott nem fogja be a festék.
A felnőttek is javában készülődnek már.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Ünnepi szertartások. Nagycsütörtök: a szentmise az utolsó vacsora emlékére. 18:30 órakor. virrasztás. (1 óra az Oltáriszentség előtt) Nagypéntek: a keresztúti képek megszentelése. Keresztút a plébánia udvarán 15:00 órakor. Az Irgalmasság kilenced első imaórája a templom-
ban,18:30. Az Úr szenvedésének, halálának emléknapja. Nagyszombat: a Szentsír őrzése, Szentségimádás 12:00 órától 19:00 óráig, Vigília és nagyszombati szertartás. Szentmise 19:30 órakor, gyertyás körmenet. Húsvét vasárnap: Urunk feltámadásának ünnepe 11:00 órakor. Húsvét hétfő: ünnepi szentmise 11:00 órakor.
A nyári időszámítás idején a hétköznapi szentmisék 18:30-kor, szombaton 18:30-kor, vasárnap délelőtt 11 órakor lesznek templomunkban.
Kérjük a kedves testvéreket, akik a keresztúti képek gondozását vállalták, hogy virágaikat Nagycsütörtökön, vagy Nagypénteken délelőtt helyezzék el a plébánia folyosón.
Az Isteni Irgalmasság vasárnapi búcsú és bérmálás április 12-én 11:00 órakor lesz templomunkban.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477