Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kincskereső ovisok

kr kincskeresesA tavasz kincsei után kutattak a természetben az óvodások. Nem csak a városi gyerekek, hanem a környékbeli települések meghívott ovisai is. A Szivárvány óvodában hagyomány már hogy megtartják ez a napot, melyen a gyerekek az ébredező természettel, a növény és állatvilággal ismerkedhetnek meg játékos formában.

Huszonöt intézkedés a közúti ellenőrzéseken

kr tispolMárcius 9-11-e között hajtotta végre a rendőrség ország-, sőt Európa-szerte az úgynevezett TISPOL akciót. Célja a közlekedési balesetek súlyosságának csökkentése és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése volt - Tiszaújvárosban is.
A közúti ellenőrzéseken, mindhárom napon napi 6 órában, több helyszínen voltak jelen a rend őrei.  A Tiszaújvárosban végrehajtott ellenőrzések során 16 esetben intézkedtek biztonsági öv, és egy alkalommal gyermek biztonsági rendszer használatának elmulasztás miatt, 8 autósnál pedig egyéb hiányosságok miatt összesen 120.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki.
Legközelebb egy hónap múlva, április 15 - 17 között lesz TISPOL akció. Akkor a sebesség ellenőrzése lesz a feladat. Arról egyelőre nincs információnk, hogy az új, úgynevezett „mindent látó” sebességmérővel fogják-e végrehajtani az akciót, mivel a tesztüzemet meghosszabbították. Az azonban biztos, hogy a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság is rendelkezik az új berendezéssel.

Élelmiszert osztottak

kr elelmiszerA Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ 420 kilogramm élelmiszert osztott ki március 12-én 500 rászorulónak.
A humánszolgáltató központot március 11-én értesítette a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, hogy soron kívül közeli lejáratú élelmiszer - joghurt ízű Vénusz margarin és joghurt - kiosztására van lehetőség. A csaknem 480 ezer forint összértékű adományt a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ szolgáltatásait igénybe vevők között osztották ki. Az 500 fő - az élelmiszerbank előírása alapján - egy-egy 450 grammos margarint és három-három 125 grammos joghurtot kapott.

Önkormányzati esték

A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ folytatja Önkormányzati esték című rendezvénysorozatát. Március 25-én, szerdán 15 órakor Bráz György polgármester tart tájékoztatót Tiszaújváros 2015. évi költségvetéséről, a várható fejlesztésekről, a város fejlődésének irányairól.
A szervezők minden érdeklődőt várnak a Kazinczy Közösségi Házban lévő központi étteremben tartandó rendezvényre.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Március 25-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477