Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Városunk kitüntetettjei

Tiszaújváros képviselő-testülete munkájuk elismeréseképpen az alábbi személyeknek, illetve közösségeknek adományozott ágazati kitüntetést nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából:

Tiszaújváros Közneveléséért
Táboriné Tóth Mária (Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium - tanár) Évi díj
Csuhai Csilla Mária (Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium - tanár) Évi díj
Bozsó Gyuláné (Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - általános igazgatóhelyettes) Életműdíj

Bővebben...

Tavaszi szél munkát áraszt

kr tavaszimunkaJártunkban-keltünkben egyre inkább azt vesszük észre a városban is, hogy „bontogatja szárnyait a tavasz”. Ezt nem feltétlenül csak a jobb idő, a több napsütés, vagy a sokasodó rovar jelzi. Az is szembeötlő, ami a város közterületein történik.
A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft.-nél március 1-je óta zajlanak a tavaszi munkálatok. Most a zöld felületekről az idegen anyagokat, az elhalt növényrészeket gyűjtik össze, azaz szellőztetik a pázsitot. Kapálják a fák, cserjék, örökzöldek környezetét, kitakarják a rózsaágyakat, metszik a növényeket. A virágosítás a következő hetekben kezdődik, ehhez még melegednie kell az átlaghőmérsékletnek. Szerencsére enyhe volt idén a tél, már viszonylag fagymentesek a nappalok is, így a virágmetszések is végrehajthatók. Ez a talajra is igaz, a tavaszi kapálási munkálatoknál  meg kell várni, hogy szikkadjon és felengedjen a föld.
 A burkolt felületek takarítása is folyamatosan zajlik.

Bővebben...

Sokaknak szomorú vasárnapok?

boltMárcius 15-én életbe lép az úgynevezett vasárnapi zárva tartás, mely városunkban is alapvetően befolyásolhatja időbeosztásunkat, vásárlási szokásainkat.
A „bezárásra ítélt” nagy áruházak a hétköznapi nyitva tartás meghosszabbításával próbálják pótolni a forgalom- és bevételkiesést. Ez alól a Tesco kivétel, amely eddig 24 órán át állt nyitva, de hétfőtől csak 6-tól 22 óráig várhatja a vásárlókat. A Lidl már egy ideje készül a vasárnapi zárva tartásra, pár hete egy órával tovább tart nyitva hétköznaponként. A két Spar áruház is hasonlóan jár el, mindkettő este 9-ig lesz nyitva hétfőtől szombatig. A Pennyben hétfőtől szombatig 7-től 22-óráig várják a vásárlókat, az  Alfi csak szombaton hosszabbít, este 8-ig. A Tisza ABC szombati nyitva tartása 17:30-ra módosul, a „kistestvér”, a Bükk ABC - amely eddig is zárva volt vasárnap - szombaton 14 óra helyett 15 órakor zár be.
A Piramis üzletközpontban található üzletek is zárva tartanak vasárnaponként, de majdnem mindegyik változtat eddigi hétköznapi nyitva tartásán.
Ahogy azok a trafikok is - a Lidl áruháznál, a „nagy” Spar-nál található, és a két Szent István úti – melyek zárva lesznek vasárnaponként. A Mátyás király úti, a Teleki Blanka úti, valamint mindkét Árpád úti dohánybolt változatlan nyitva tartással üzemel majd, és vasárnap is nyitva lesz. Az Alfi melletti dohánybolt a Tesco-éhoz hasonló helyzetben van, eddig ez üzemelt a legtovább, 5-től 23 óráig, mostantól minden nap 6-tól 22 óráig tart nyitva - vasárnap is.

Egyházi hírek

Római katolikus
A hétköznapi szentmisék továbbra is a téli kápolnában lesznek 17:30-kor.
Szombaton 17:30-kor, vasárnap 11 órakor lesz a szentmise templomunkban.
Március 13-án, pénteken Fatimai Engesztelő szentmise lesz a templomban 17 órától.
Nagyböjti időben minden héten, pénteken keresztúti ájtatosságot végzünk a templomban 16:45-től. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket. A keresztútjárás segít bennünket, hogy egyre jobban elmélyedjünk a megváltás misztériumában. Hiszen ha ezt megértjük, akkor mindennapi áldozatainkat, életünket is könnyebben tudjuk Jézus Krisztushoz kapcsolni, terheinket hordozni.

Bővebben...

Kerékpárjelölés havonta

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Tiszaújváros önkormányzatának támogatásával folytatódik a kerékpárjelölő program a helyi kerékpártulajdonosok részére. A jelölés időpontjai: minden hónap első péntekje, 10.00 és 12.00 óra között. /A következő időpont: 2015. április 03. (péntek) 10.00 óra és 12.00 óra között./ Helye: Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság (Tiszaújváros, Tisza út 2. szám).
Kérjük, hozza magával személyigazolványát és lakcímkártyáját, kerékpárját, továbbá annak papírjait. Az utóbbiak hiányában a helyszínen kell nyilatkozni a tulajdonjogot illetően.
Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477