Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Folytatódik a kerékpárjelölő program

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Tiszaújváros önkormányzatának támogatásával folytatódik a kerékpárjelölő program a helyi kerékpár-tulajdonosok részére.
A jelölés következő időpontja: 2015. március 06. (péntek) 10.00 óra és 12.00 óra között. Helye:Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság (Tiszaújváros, Tisza út 2.).
Kérjük, hozza magával személyigazolványát és lakcímkártyáját, kerékpárját, továbbá annak papírjait. Utóbbiak hiányában a helyszínen kell nyilatkozni a tulajdonjogot illetően.
A további jelölési időpontokról a média útján tájékoztatjuk az állampolgárokat.
Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság

Készül Tiszaújváros évkönyve

kr evkonyvMár javában zajlanak Tiszaújváros 2014-es évkönyvének nyomdai munkálatai.
„Ha tiszaújvárosi, élje át újra a történéseket. Ha nem városunk lakója, akkor ismerje meg településünk életének 2014-es keresztmetszetét, ismerje meg a tiszaúj-városiakat.” - fogalmaz az előszóban Bráz György polgármester. Az évkönyv a Tiszaújvárosi Krónikában megjelent írásokon, fotókon keresztül mutatja be városunk tavalyi évének legfontosabb történéseit, emellett különböző táblázatok segítségével mutatja be a város, az önkormányzat munkáját. Az évkönyv a tavaly kitüntetést kapott személyeket, csoportokat, az ösztöndíjasokat bemutató résszel zárul.

Bővebben...

Nőnapra, virág mellé

Minden a születéssel kezdődik. A szülés kínja, csodája, öröme közben, után találkozunk az első NŐ-vel, az édesanyánkkal. Kapunk az élettől egy örök szövetségest, védelmezőt, aki feltétel nélkül szeret minket. Ő életünk alfája és omegája, nevel, aggódik, gondoz, amíg kell. Meztelen alkarral nézi meg a fürdővizet, hogy elég meleg e, arcához érinti a cumisüveget, hogy nem túl meleg-e?
Az érintés varázsát is tőle tanuljuk, mert simogat, megölel. Mi is azt kívánjuk tenni azzal, akit szeretünk vagy tisztelünk az életben.
Aztán jönnek az óvó-NŐK, tanár-NŐK, dicséretek, buksisimoga-tások élményei. Na és persze a lányok, csoporttársak, osztálytársak és már van kiválasztottunk. És jön-jön újra a  NŐ, csak más vonatkozásban. A csak Téged akarlak, és mindig akarlak, az álmodozások és a „föld felett járás” ideje, kora. Az a feledhetetlen első szerelem, a varázslatos első csókok, az első testi szerelem áramütésszerű élménye, gyönyöre. Bálványunk, szerelmünk, a NŐ!

Bővebben...

Az Otthon Melegére várva

kr panelekFebruár 26-án tartotta éves beszámoló közgyűlését a Társasházak, Lakásszövetkezetek és E-
gyedi Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesülete.
A 2014. évi tevékenységről szóló beszámoló mellett az Épület-fenntartási Alap felhasználásáról, valamint a 2015. évi pénzügyi tervről tanácskoztak a megjelentek, és szó esett az Otthon Melege elnevezésű „új panelprogramról is”.
Két új tisztségviselőt is választott az egyesület, mert Vendlerné Polyák Ilona önkormányzati képviselőségéből adódóan összeférhetetlenség, Dukai József pedig idős kora miatt lemondott tisztéről. A megüresedett helyekre Dobronyai Józsefet és Kurovics Bélát választották meg az egyesület tagjai.
-  Az előző év gazdálkodása pozitív volt - értékelt Csoma Bertalan, az egyesület elnöke. - Az Épület-fenntartási Alapból megközelítőleg 7 millió forintot adtunk ki a társasházak részére. Megtárgyaltuk az év legfontosabb feladatait is, hiszen jelentős jogszabályváltozások következtek be és továbbiak is várhatók, melyeket mindenképpen meg kell ismertetnünk a társasházi közös képviselőkkel. Gondolok itt a liftek műszaki felülvizsgálatára, az azzal összefüggő pénzügyi kötelezettségek teljesítésére, emellett életbe lépett az új országos tűzvédelmi szabályzat. Ezzel kapcsolatban felvettük a kapcsolatot a helyi katasztrófavédelmi kirendeltséggel.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
A hétköznapi szentmisék továbbra is a téli kápolnában lesznek 17:30-kor.
Szombaton 17:30-kor, vasárnap délelőtt 11 órakor lesz a szentmise templomunkban.
Nagyböjti időben minden pénteken keresztúti ájtatosságot végzünk a templomban 16:45-től.  Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket. A keresztútjárás segít bennünket, hogy egyre jobban elmélyedjünk a megváltás misztériumában. Hiszen ha ezt megértjük, akkor mindennapi áldozatainkat, életünket is könnyebben tudjuk Jézus Krisztushoz kapcsolni, terheinket hordozni.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477