Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Felhívás!

Tisztelt Tiszaújvárosi Polgárok!
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából városunk ünnepséget rendez.
Kérjük azokat a pártokat, polgári és civil szervezeteket, amelyek a megemlékezés virágait, koszorúit szeretnék elhelyezni 2015. március 15-én (vasárnap) 18.30 órától a Petőfi szobornál, hogy az ünnep méltó előkészítése érdekében jelezzék részvételi szándékukat írásban március 9-én (hétfő) 16.00 óráig a Derkovits Kulturális Központ igazgatójánál. Az írásos jelentkezésben kérjük megjelölni a szervezet és a koszorúzó személy(ek) nevét.

Bővebben...

Gázszivárgás Polgáron

KR gazszivargas resizeGázszivárgás miatt több mint félezer embert telepítettek ki Polgár két utcájában kedden. Egy közel 30 éves földgázszállító vezeték repedt el. A Tigáz szakemberei hárompontos kiszakaszolással szüntették meg a szivárgást és állították helyre a megsérült vezetéket. A tűzoltók két vízpajzzsal és egy vízsugárral biztosították a helyszínt.
Mivel a repedést nem idegenkezűség vagy építési munkálat okozta, a megrongálódott darabot laboratóriumban vizsgálják, hogy megha-
tározzák a kiváltó okot. A helyreállítási munkálatokkal kora délutánra végeztek.

Kiváló évet zárhat a Tiszai Vegyi Kombinát

KR tvk resizeKözel 15 milliárd forint eredményt ért el a TVK tavaly a negyedik negyedévben, ami mintegy háromszorosa a harmadik negyedévi teljesítménynek. Az éves profit meghaladta a 28 milliárd forintot, szemben a 2013-as 5,6 milliárd forinttal - derül ki a cég tőzsdei gyorsjelentéséből.
A vegyipari társaság üzemi eredménye tavaly 36,9 milliárd forint volt, amiből 17 milliárd forint a negyedik negyedévben realizálódott. A teljes üzemi profit így tavaly több mint háromszorosára emelkedett. Az eredményt növelő tényezők közül a gyorsjelentés a termék- és alapanyagárak közötti magas árrést emelte ki. E mellett a devizaárfolyamok mozgása is kedvező volt a TVK-nak, s a kiváló eredményhez hozzájárult az energiaárak csökkenése is.
Mindezt úgy sikerült elérni, hogy a 2014. évi időszakos karbantartási leállások miatt a termelés és értékesítés mennyisége csökkent.

Bővebben...

Sokkal kevesebb kerékpárlopás

KR kerekparjeloles 1 resizeSokszor beszámoltunk már a ke-rékpárjelölési programról, melyet Tiszaújváros önkormányzatának finanszírozásával a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság indított tavaly augusztusban. Az azóta eltelt csaknem hét hónapban 670 kerékpárt jelöltek meg.   
A megjelölt kerékpárok számának növekedésével a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság által végzett ellenőrzések hatékonysága is nőhet. Az akciók alkalmával a szokásos személyi okmányok mellett a biciklin található - szabad szemmel nem látható - számsorozatot is ellenőrzik. Amennyiben az igazoltatott kerékpáros rendelkezik ilyen számmal, a központtól lekérdezik a kétkerekű adatait és összevetik a személyi adatokkal. Ez gyakorlatilag egy pár perces procedúra.
- Én már hónapokkal ezelőtt megjelöltettem a kerékpáromat, és ez nagyobb biztonságérzetet ad - mondta Tóth Melinda, akit a múlt heti akció során ellenőriztek a rend őrei. - Eleinte tartottam attól, hogy a számsor, amivel megjelölik a biciklit, esetleg látható nyomot hagy, de mivel természetes fényben ez nem látható, így emiatt nem kell aggódnia senkinek.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
A hétköznapi szentmisék keddtől-péntekig a téli kápolnában lesznek a plébánián 17:30-tól, szombaton 17:30-kor, vasárnap 11:00 órakor lesz szentmise a templomban.
Nagyböjti időben minden héten, pénteken, keresztúti ájtatosságot végzünk a templomban 16:45-től. A keresztútjárás segít bennünket, hogy egyre jobban elmélyedjünk a megváltás misztériumában. Hiszen ha ezt megértjük, akkor mindennapi áldozatainkat, életünket is könnyebben tudjuk Jézus Krisztushoz kapcsolni, terheinket hordozni.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477