Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Szemtanúkat keres a rendőrség

kr balesetA Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya nyomozást folytat halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének ügyében.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. január 23-án 17 óra 18 perckor Tiszaújvárosban, a Szent István út és az Árpád út kereszteződésében egy fekete színű, Opel Corsa típusú gépjármű balra nagy ívben kanyarodva nem biztosított elsőbbséget egy a járdáról az úttestre lelépő idős, gyalogos férfinak, elsodorva őt. A helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták a férfit, azonban sérülés hiányában, valamint azért, mert a további ellátásról lemondott, eltekintettek további kezelésétől.
Ezt követően, a későbbi órákban az idős személy rosszul lett, így kórházba szállították, ahol - mint megállapították, súlyos koponyasérülése miatt - hat nappal később, 2015. január 29-én elhalálozott.

Bővebben...

Kidőlt egy ház fala Tiszaszederkényben

kr kidolthazfalMintegy hétméteres szakaszon kidőlt egy vályogház teherhordó oldalfala a szomszédos ingatlanra vasárnap Tiszaszederkényben, a Táncsics utcában.
Az alap és ereszcsatorna nélküli ház falát vélhetően a csapadékvíz áztatta át fokozatosan. A Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal a Termál Kemping egyik apart-manházában biztosított átmeneti szálláshelyet az életveszélyes ház lakóinak, egy ötfős családnak.
A polgármesteri hivatal segít a helyreállításban is. A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. - ahol egyébként a családfő is dolgozik - már megkezdte a munkálatokat.

Adomány szívből

kr veradasKétnapos véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az első napon 96-an jelentkeztek donornak, közülük 10-en először adtak vért. A véradás második napján 101-en jelentek meg, ekkor 13 új véradót regisztráltak. A két nap alatt 7 donor jelezte, hogy irányítottan szeretne vért adni, ők mindannyian egy tiszapalkonyai férfi műtétjéhez nyújtottak segítséget. A Vöröskereszt által szervezett kétnapos véradáson minden donor tombolát kapott, a véradók között helyi vállalkozások által felajánlott ajándékokat sorsoltak ki. Senki nem tért haza azonban üres kézzel, mivel a Bóbita óvoda óvodásai Valentin nap alkalmából kézműves ajándékokat készítettek a véradóknak.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Február 26-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Rekultiválták a hulladéklerakót

kr hulladek 1Lezárult az Eger önkormányzatának gesztorságával működő Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás Tisza-újvárost is érintő rekultivációs projektje.
Többéves munkával közel 80 hektár, korábban hulladékkal fedett területen állították vissza a természet közeli állapotokat. A projekt sikeres befejezésével jelentős mértékben javulnak az idegenforgalmi, gasztronómiai szempontból kiemelt jelentőségű régió tájképi, közegészségügyi és természetvédelmi adottságai.
A projektben a társulás területén 36 önkormányzat tulajdonában lévő, összesen 38 szilárdhulladék-lerakó rekultivációja történt meg az Új Széchenyi Terv keretében. A lerakók tájba való visszaillesztéséhez az Európai Unió és a Magyar Állam 100%-os finanszírozás mellett több mint 5 milliárd forint támogatást nyújtott.
A kivitelezés két fordulóban történt, az első forduló önerő forrásigényét a társulás fedezte, biztosítva ezzel, hogy a projekt a tagönkormányzatok hozzájárulása nélkül valósulhasson meg.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477