Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Már ne kérjünk védőoltást!

A figyelőszolgálat jelentése alapján 30-40 eset között van az influenzaszerű megbetegedések száma régiónkban, ami a múlt héthez képest háromszoros emelkedést mutat.
Tiszaújvárosban konkrét influenzás megbetegedés egy esetben fordult elő a múlt heti mintákban.A vírus nagyobb közösségekben terjed a legkönnyebben, ahol zárt levegő van, nem megfelelő a szellőztetés. Ez kedvez az influenza kialakulásának, de a gyengébb immunrendszerű emberek, vagy az idősebbek is áldozatául eshetnek a vírusnak. Utóbbi csoportnál a szövődmények kialakulása is rizikófaktor.
Régiónkban most várható a tetőzés. Városunk a tisztiorvosi szolgálat szerint jobb helyzetben van, mivel a védőoltások aránya igen magas.
Ezt támasztja alá Dr. Szilárd Szilvia háziorvos is, aki elmondta, körzetében 2-3 esetben fordult elő influenzaszerű megbetegedés. Hozzá kell tenni, hogy ez egy többségében idősebbekből álló körzet, akiknek közel a 80%-a kapott védőoltást.

Bővebben...

Kilencvenötödik születésnap

kr koszontesKilencvenötödik születésnapját ünnepelte a múlt héten Berei Gusztávné, aki 34 éve él városunkban. Az ünnepeltet Bráz György polgármester és Dr. Juhos Szabolcs jegyző is köszöntötte a jeles nap alkalmából.
Sarolta néni Bodrogzsadányban született 1920. február 4-én. Tízen voltak testvérek, de csak heten érték meg a felnőttkort. 1944 júniusában kötött házasságot. A Berei házaspár földműveléssel, állattenyésztéssel foglalkozott, Sarolta néni otthon dolgozott, vagy napszámba járt a tsz-be. Férjét 1975-ben veszítette el.
1981 júliusától tiszaújvárosi lakos, két lánya közül az egyik itt él, ő segíti a napi teendők ellátásában.
Sarolta néni szellemileg friss, napközben olvasgat, a parlamenti közvetítéseket pedig napi szinten követi.
Legyen így még sokáig!

Ülésezik az önkormányzat

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2015. február 13-án, pénteken 10.00 órakor rendkívüli ülést tart a Városháza III. emeleti tanácskozó termében.
Napirendi javaslat:
1. Javaslat az önkormányzat 2015. évi költségvetésére
2. Javaslat a Derkovits Kulturális Központ hétéves továbbképzési tervének módosítására

Jól vizsgázik a kamerarendszer

kr terfigyeloNapi 24 órában működik a kamerás tárfigyelő rendszer városunkban. A 25 millió forintból rész-
ben megújított, részben pedig teljesen új - összesen 21 - köztéri kamera üzemel.
A cél, hogy a rongálást és a garázdaságot megelőzzék, vagy az egyéb rendőri vagy más beavatkozást igénylő eseteket idejében észrevegyék.
- Én támogatom a köztéri kamerát - mondta Ortóné Kardinál Mónika -, a mai világban bármikor megtámadhatnak, vagy feltörhetik a parkoló autókat és legalább így nyoma marad, hogy ki tette.
Hasonlóan vélekedett Földvári Bertalan is, aki kissé humorosan szólt arról, bizony jó az őrszem éjszakánként.
- Lehetne még több is - mondta. - Az éjszakai „diszkójárat” után ugyanis bizonyos kukák a helyüket elhagyják és jó lenne tudni, hogy ezt az UFO-k vagy esetleg valami más teszi.
Persze volt, és valószínűleg lesz is olyan, akinek nem tetszik az ötlet. Az ellenérvek között leginkább a személyiségi jogok megsértését emlegetik fel.
- Erről szó sincs - mondta a felvetésre reagálva Dr. Juhos Szabolcs jegyző. - Tiszaújváros önkormányzata a kamerahasználat jogi hátterét megalkotta, illetve a magánszférába való mindennemű betekintést tiltja valamennyi vonatkozó törvény.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
A hétköznapi szentmisék keddtől-péntekig a téli kápolnában lesznek a plébánián 17:30-tól, szombaton 17:30-kor, vasárnap 11:00 órakor lesz szentmise a templomban.
Pénteken, február 13-án fatimai engesztelő szentmise lesz a templomban 17 órától.
Szombaton 17:30-kor, vasárnap délelőtt 11 órakor lesz a szentmise templomunkban. Elérkezett az adózás ideje.  Kétszer 1%-ról rendelkezhetünk. Hátul a kis asztalon megtalálhatók az adószámok, a Római Katolikus Egyház, a Tiszaújvárosi Katolikusok Jövőjéért Alapítvány és a Tehetséges Gyermekeinkért Alapítvány számlaszáma.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477