Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

A Jobbik a drog ellen

kr ballaAz önkormányzattól több anyagi támogatást, a várostól társadalmi összefogást szorgalmaz  kábítószer elleni harcában a Jobbik - fogalmazta meg szerdai sajtótájékoztatóján Balla Gergő önkormányzati képviselő.
A városatyák januári testületi ülésükön tárgyalják a 2015-ös Drogstratégiát, az ezt megelőző bizottsági ülésen vetette fel javaslatait a Jobbik képviselője.
 - Két javaslattal éltünk - mondta Balla Gergő. Az egyik szerint minden, az önkormányzati választáson mandátumot nyert szervezet egy főt delegálhasson a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumba ezzel felfrissítve az ott folyó munkát, mindeközben szélesebb társadalmi réteget szólítsunk meg, hogy hatékonyabban tudjunk fellépni a kábítószerterjesztéssel és fogyasztással szemben. 

Bővebben...

Új esetkocsi a mentőállomáson

kr mento 1Már szolgálatba állt az az új esetkocsi, mely szerdán érkezett meg a Tiszaújvárosi Mentőállomásra. Ez az első olyan autó, amelyet teljesen új állapotában kapott az állomás.
- Ez a jármű minden olyan felszereléssel rendelkezik, ami az akut életveszély elhárításához kell - mondta Pap Zsolt, az Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezet vezető mentőtisztje.
Ezzel az új autóval nem lett több az állomáson, a régi esetkocsit cserélték le. A mentőben lélegeztető gép, defibrillátor, EKG- és intubációs szett is található, emellett külön eszközök a gyermekek ellátásához. Nem csak belülről, felszereltségében modern ez az autó, hanem műszaki adatait tekintve is.
- Nagy örömünkre szolgál, hogy egy teljesen új autó kerülhetett Tiszaújvárosba - mondta  Dr. Breitenbach Géza, az OMSZ Észak-Magyarországi Regionális orvosigazgatója - ezek már olyan autók, amelyeket valamennyi fejlett országban láthatunk. Most már mi is felzárkóztunk, igaz, az országban nincs mindenhol ilyen mentőgépjármű. Ezek az autók már lényegesen korszerűbbek, mint korábbi társaik. El vannak látva belső fedélzeti komputerrel, illetve a GPS is bele van építve.

Bővebben...

Hatszázötven jelölt kerékpár

kr kerekparjelolesA múlt héten, pénteken a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon folytatódott a kerékpárjelölő program, amelyet még tavaly augusztusban indított el Tiszaújváros önkormányzata és a rendőrkapitányság. A programról már több rendőrkapitányság is érdeklődött, a közelmúltban Püspökladányban tartottak erről tájékoztatót. A jelölőrendszer lényege, hogy a bicikliket egy szabad szemmel nem látható kóddal jelölik meg, a tulajdonos és a kerékpár adatait pedig egy számítógépes rendszerben rögzítik. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén eddig 650 kerékpárt jelöltek meg, a legutóbbi alkalommal 30-an jelentkeztek. A lakosság továbbra is térítésmentesen jelöltetheti meg kerékpárját, legközelebb február 6-án, pénteken 9 és 13 óra között a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon.

Polgármesteri közlemény

Tájékoztatom Tiszaújváros lakosságát, valamint a városban működő szervezeteket és hatóságokat, hogy a Tiszaújváros önkormányzatának jegyzői állására beérkezett pályázatok elbírálása megtörtént. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 82. § (1) bekezdésében biztosított munkáltatói jogkörömben eljárva Tiszaújváros Város Önkormányzatának jegyzőjévé 2015. február 1. napjától határozatlan időre dr. Juhos Szabolcs aljegyzőt neveztem ki.
Bráz György
polgármester

Közeledik az influenza vírus

kr influenzaHetekkel ezelőtt már izolálták Magyarországon az influenzavírust. Megbetegedések már vannak a Dunántúlon, sőt egyes településeken már járványról beszélnek.
Több nyugati megye kórházában látogatási tilalmat rendeltek el, keddtől már a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegész-ségügyi Központ szülészet-nőgyógyászati osztályán sem lehet betegeket látogatni - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján hétfőn. Az In-fluenzafigyelő Szolgálat ősz óta működik, hat orvos folyamatosan küldi a jelentéseket a Járási Népegészségügyi Intézetnek. A legfrissebb, hétfői megbetegedési mutatókból kiderül, hogy Tiszaújvárosban továbbra sincs influenzás megbetegedés, s influenzaszerű tünetekkel sem fordultak orvoshoz az elmúlt napokban. Ellenben sok a náthás, lázas, megfázásos tünet, a tüdőgyulladás gyakorisága meglehetősen magas számot mutat - tudtuk meg Dr. Szabó Éva tisztifőorvostól. Szokás szerint az idén is mintegy 5000 oltóanyag érkezett a városba, ennek már több, mint a felét fel is használták. Természetesen, aki még szeretné magát beoltatni, az megteheti, hiszen az ingyenes vakcinából még van pár száz a háziorvosoknál. A támogatottak köre nem változott, megfelel a korábbi évek előírásainak.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477