Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Buszfúzió

2015. január 15-én megszűnt, illetve beolvadt az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-be a Borsod-, a Hajdú-, illetve a Szabolcs Volán Zrt.
Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 2015. január 16-tól a Volán társaságok általános jogutódjaként látja el tevékenységét. A központ székhelye és levelezési címe: 3527 Miskolc, József Attila u. 70. sz.
A cég vezérigazgatói posztját dr. Sárközi György, a Borsod Volán volt vezérigazgatója tölti be.

Madárlátta

Rigó asszony a Rétes bolt előtt sertepertélt. Nem, nem feltűnően és kihívóan, hiszen nem hangoskodott, meg különben is szolid, barna kiskosztümöt viselt. Csak annyira tette-vette magát, hogy észrevegyék. Cserregett, borzolgatta a frizuráját, ide-oda szaladgált, mintha azt mondogatta volna, hogy még nem reggelizett, hogy éhes.
Kicsit arrébb húzódott, hogy a biciklimet a tartóba tudjam tenni. Nem félt! Szívesen segítettem volna neki a kis szemetesbe jutni - amit nagyon kerülgetett, - de hát hogy adja az ki magát, hogy egy „simabőrű” rigó hölgyet érintsen.
Megvárt! Néhány perces vásárlás után kijövet kérdően és várakozóan nézett rám. Én is beszéltem hozzá. Ő is viszont. Kis darab sütit törtem és odaadtam neki, vidáman kapta fel és vitte a bokrok alá. Röptében még visszaintett, hogy köszi.

Bővebben...

Közel kétszázan felvételiztek

kr felveteli 1Nyolcadik után jön a legtöbb gyerek életében a középiskola. Gimnázium, szakközépiskola, technikum, szakiskola.
Minden olyan tanulónak központi felvételi vizsgát kell írnia, aki olyan középiskolába jelentkezik, amely nem csak az általános iskolai osztályzatok alapján veszi fel a diákokat. Az utóbbi években a középiskolák kicsivel kevesebb, mint a fele járt el így. Városunkban a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ad helyet a felvételinek.
- Nem csak azok jönnek ide, akik hozzánk jelentkeznek - mondta Pogonyi-Simon Edit igazgató -, hanem azok is, akik a városban vagy a térségben laknak, de más településen lévő iskolába szeretnének bekerülni. Persze remélem, hogy a most megjelent közel 200 gyerek nagy része itt, nálunk lesz középiskolás.
A diákok magyarból, valamint matematikából írtak felvételit január 17-én.

Bővebben...

Emma az első baba

kr elsobabaZsíros Emma 2015. január elsején délután háromnegyed négykor született a Semmelweis Kórházban. Ő Tiszaúj-város első idei babája. A kislány 3450 grammal és 57 centiméteresen jött a világra.
A kisbaba és anyukája négy napot töltött kórházban, azóta már itthon vannak, szokják, tanulják, milyen is az új közös élet. Az apuka, Zsíros Gábor is végig ott volt a szülőszobában, mint mondta, nagy büszkeség töltötte el kislánya születésekor, és bár nagyon izgultak, jó volt ezt az élményt együtt átélni. A házaspárnak Emma az első gyermeke.
 - Nagyon jó kisbaba, végigalussza szinte az egész napot - mondta Zsíros-Hajdu Mariann. - Nagyon ügyes, türelmes baba, kibírja azt, hogy mi még lassan tudjuk megcsinálni a dolgokat, mivel ő az első gyermekünk.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Január 28-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477