Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Tiszaújvárosi települési értéktár

A magyar kormány 2012-ben döntött arról, hogy szám-ba kell venni nemzeti értékeinket és létre kell hozni a helyi és országos jelentőségű nemzeti értékek gyűjteményét. Tiszaújváros önkormányzata a Derkovits Kulturális Központot bízta meg az értéktár feladatainak ellátásával. 2015. január 8-án megtartotta alakuló ülését a Tiszaújváros Települési Értéktár Testület, amely 5 tagból áll, vezetője Mátyás Zoltán, a kulturális központ igazgatója. Az alakuló ülésen a tagok megismerkedtek a működésüket meghatározó dokumentumokkal, elfogadták a javaslatok benyújtásához elkészített segédletet. A gyűjteménybe kerülő helyi értékek egy önálló honlapon jelennek majd meg, amelynek tervezett felépítését egyhangúan támogatták a tagok. Az értéktárral kapcsolatos hírek nem csak a későbbiekben elkészülő honlapon, hanem a Derkovits Kulturális Központ és a Hamvas Béla Városi Könyvtár Facebook oldalán is elérhetők lesznek.

Bővebben...

Kivásárolják a TVK-t

A MOL nyilvános vételi ajánlatot tett a TVK részvényeire kedden, 4984 forintos áron.
A TVK-nak jól megy az utóbbi időben, mivel az olaj ára csökken, miközben az árelőnyt nem építik be teljesen a végtermék árába. A MOL a kötelező minimum árat ajánlotta a részvényeseknek. Az önkéntes nyilvános vételi ajánlatkor az ajánlattevőnek a tőkepiaci törvény szerint a tőzsdei forgalommal súlyozott 180 napos átlagár, a tőzsdei forgalommal súlyozott 360 napos átlagár, illetve az egy részvényre jutó saját tőke értéke közül a legmagasabb árat kell kínálnia a részvényekért. A TVK-nál a 180 napos 4487, a 360 napos átlagár 4214 forint, így a vállalatnak az egy részvényre jutó saját tőkét kellett felajánlania: 4984 forintot. Az ajánlati ár 2 százalékkal alacsonyabb a jelenlegi piaci árfolyamnál. A MOL-nak jelenleg 94,86 százaléka van a TVK-ban, a közkézhányad 5,14 százalék. A nem birtokolt, 1,25 millió darab TVK részvény megvásárlása 6,2 milliárd forintba kerül a vállalatnak, ami a cég 4 milliárd euró körüli likvid forrásai mellett, kis összegnek számít. Ezzel a lépéssel egy újabb cég távozhat a tőzsdéről.

Bővebben...

Januári tavasz a télben

kr ido 1Frontátvonulások okozták az elmúlt napok igen változékony időjárását. Január másodikán az ónos eső mellé jöttek az éjszaki mínuszok, volt jócskán hóesés is, pár nappal később pedig már tavaszias időjárás jellemezte városunkat. És ekkor még csak alig több mint tíz nap telt el az évből. Hétfőn délelőtt sokan döntöttek úgy, hogy kiélvezik a napsütést és a pluszfokokat, a Dísztó partján és a Városháztéren is többen sétáltak. Monos Antalné is, aki elmondta, örül a szokatlan januári melegnek, és bár véleménye szerint még lesz havazás a közeljövőben, ez nem biztos, hogy a természetnek is jót tesz majd. Halász Istvánnéval a Dísztó partján találkoztunk, ő is a napsütést választotta, az elmúlt napok-hetek változásait viszont nehezen viselte a szervezete. - Igen erős nyugati áramlással nagyon sok front vonult át felettünk az elmúlt egy hétben - mondta el Erdődiné Molnár Zsófia, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa -, ez okozta az igen változékony időjárást. Múlt héten, szerdán hajnalban Tiszaújvárosban mínusz 14 fok volt, míg vasárnap hajnalban plusz 14.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

A hétköznapi szentmisék keddtől-péntekig a téli kápolnában lesznek a plébánián 17:30-tól, szombaton 17:30-kor, vasárnap 11:00 órakor lesz szentmise a templomban.

Görög katolikus

Csütörtökön, pénteken és szombaton 8:00 órától Szent Liturgia. Szombaton 17:00 órától vecsernye. Vasárnap 8:30 órától Szent Liturgia Nagycsécsen, 9:30 órától Sajószögeden, 11:00 órától Tiszaújvárosban.

Bővebben...

Nyugdíjas tisztújítás

Tájékoztatjuk egyesületünk tagságát, hogy tisztújító közgyűlést tartunk.
A tisztújítás sikeres előkészítéséhez várjuk a tagság javaslatait. A javaslatokat február 17-ig kérjük az egyesület elnökségéhez leadni.
Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete elnöksége


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477