Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Három szervezet segített

kr humanA Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ, a Securi-master Kft. és a Jabil Circuit Kft. vett részt abban a karitatív akcióban, amelyben összesen 78 szociálisan rászoruló családot támogattak az ünnepek előtt városunkban.
A központi étteremben megszervezett rendezvényen tartós élelmiszert tartalmazó csomagokat kaptak a családok. Ebben több mint hatezer forint értékben tészta, liszt, cukor, olaj és szaloncukor is volt.
A családonkénti 22 kilogrammnyi felajánlást a két kft. összesen félmillió forintos támogatásával sikerült beszerezni. A humánszolgáltató központ az érintettek kiválasztásban és az átadásban segédkezett.
A kiválasztásnál két szempontot vizsgáltak.

Bővebben...

Nyugalmas évzárás, évkezdet

kr havazasNyugalmasan teltek az óév u-tolsó, az új év első napjai a rendőrségen, a tűzoltóságon és a mentőknél is.   
A karácsony és szilveszter közötti időszakban a szokásos betegforgalommal dolgoztak a mentősök. - Rendkívüli esemény nem történt az ünnepek alatt - tudtuk meg Lovas Attilától a Tiszaújvárosi Mentőállomás vezetőjétől. - Naponta 4-7 riasztást kaptunk, ami a hétköznapokon is a megszokott napi átlag. Szerencsére nagyobb baleset nem történt, volt viszont több haláleset, egy fiatalember is hirtelen szívhalál miatt vesztette életét az ünnepek alatt. Érdekes módon az ónos eső miatt sem kellet törésekhez, zúzódásokhoz, balesetekhez vonulnunk, valószínűleg mindenki megfogadta a meteorológusok tanácsát és nem ment ki a veszélyes, csúszós utakra. Történt viszont egy kis káreset, szilveszterkor az egyik beteg szállítás közben megrongálta az egyik mentőautó belső, plexi tárolóját.
 A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon is nyugalmasan teltek az ünnepek. Karácsony előtt megerősített szolgálattal vonultak ki a rend őrei az utakra, közterületekre, a szokásos év végi rendőri feladatok ellátására.  

Bővebben...

Munkanap áthelyezések

A 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelet szerint 2015-ben három munkanap-áthelyezés lesz.
Két pénteki nap, január 2-a és augusztus 21-e, valamint december 24-e, csütörtök pihenőnap lesz idén. Ezeket szombatonként, január 10-én, augusztus 8-án és december 12-én kell majd ledolgozni.
A rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra és az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra. Az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban foglalkoztatott munkavállalók munkarendje ettől eltérően is meghatározható - rögzíti a rendelet.
Négynapos hosszú hétvégével kezdődött az év, hiszen január 1-4 között nem kellett dolgozni.

Bővebben...

Fogad a hivatal

Az újévi munkanap áthelyezés következtében január 10-e, szombat munkanap lesz. Ennek megfelelően Tiszaújváros Polgármesteri Hivatalában a pénteki munkarend szerint, 8-tól 12 óráig fogadják az ügyfeleket.

Ösztöndíj a tehetséges fiataloknak

A Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány tanulmányi ösztöndíjait december 20-án osztották ki.
A támogatás kritériumai nem változtak az előző évekhez képest, 4,2-es átlag felett lehetett pályázni az ösztöndíjra.
Idén 74 pályamunka érkezett az egyetemi, főiskolai hallgatóktól, melyből 72 bizonyult támogathatónak. A fennmaradó két kérelem kül-
földi tanulmányok, és az ebből adódó, nem tisztázott jogi körülmények miatt esett ki. A támogatási összeg tanulmányi átlagtól függően 34 ezer és 50 ezer forint közötti összeg. A megítélt ösztöndíjak teljes összege 3.090.000 forint.
Az önkormányzat részéről az ünnepségen jelen volt Bráz György polgármester, aki beszédében méltatta a fiatalok által elért eredményeket. Dr. Fülöp György alpolgármester pedig arról szólt, hogy a város, ameddig tudja, támogatja a fiatalságot.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477