Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kilencven esztendő

kr koszontesKilencvenedik születésnapját ünnepelte Kovács Sándorné december 18-án. A jeles napon Mancika nénit az önkormányzat nevében Bráz György polgármester és dr. Juhos Szabolcs jegyző is felkereste és köszöntötte.

Karácsonyi angyalok

Amikor az utolsó porcicát már hagyod ellebbenni, amikor a püspökkenyér tésztája lélegezni kezd, és a torkod szorít, mert az örökhagyó nagyanyád már nem láthatja ezt. Amikor egy csillagánizs a földre pottyanva elgurul, a szobát pedig szegfűszeggel tűzdelt narancs illata tölti be. Amikor a fehér abrosz lomhán ráhull az asztalra és te szétsimítod a tenyereddel. Amikor a poharak és tányérok csilingelve összekoccannak, és a fellobbanó gyertya lángja csillogva táncol rajtuk. Amikor a délceg fenyőn is kigyulladnak a fények, és a gyerekkori angyaldísz rád mosolyog. Amikor megszólal a csengő, és Ők beözönlenek az ajtón. Akkor megtelik a szíved. Akkor van karácsony.
Szeretetteljes ünnepet kívánunk!
A Tiszaújvárosi Krónika Szerkesztősége

Hivatali ügyfélfogadás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2015. december 23-án (szerdán) 12 óráig lesz nyitva a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal, az ügyfélfogadás 8 órától 12 óráig tart. A 2015. december 24-ei (csütörtök) pihenőnapon a hivatal zárva tart.
December 31-én (csütörtökön) az ügyfélszolgálatnál az ügyfélfogadás 8 órától 12 óráig tart.
 Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

Meggyújtották a negyedik gyertyát

kr mikikari 1Pénteken és vasárnap is várta az ünneplő közönséget a Mikulástól karácsonyig rendezvénysorozat a Városháztérre. Bár idén nem esett a hó, igazi ünnepi hangulatot teremtettek a programok fellépői, a város karácsonyfája és a vásár.
Pénteken a nyugdíjas egyesületek műsorai várták a térre érkezőket, a három városrész egy-egy „küldöttsége” versekkel, énekekkel köszöntötte a karácsony közeledtét. Az Őszirózsa Idősek Klubja kezdte a fellépést, hogy ezután a Tiszaszederkényi Idősek Klubja a Bokréta Citerazenekarral közösen mutassa be műsorát. A pénteki nap zárásaként a Tiszaújvárosi Nyugdíjas Egyesület kórusa lépett színpadra.
Vasárnap délután utolsó alkalommal gyűltek össze az ünnepre készülődők. Bráz György polgármester köszöntőjében kiemelte, örömteli, hogy a város idén is együtt ünnepelt és együtt készült a szeretet ünnepére.

Bővebben...

Döme

Kezdetben még a „rendes” nevedet sem tudtam. Ha egy társaságban szóba kerültél, visszakérdeztem, ki az a Dózsa Márk. Persze a legtöbben Döméztek. Hamar kezdted a té-vézést. Gyerekfejjel. Na persze, akinek az édesapja a helyi televízió egyik elindítója volt, annak könnyű.
Dehogy könnyű! Te is, akinek szinte a vérében volt a kamerázás, Te is lépésről-lépésre haladtál. Fazekas Sanyi (Pamach)
vigyázta léptedet. A Suli TV-től a Tisza TV-n keresztül az RTL-ig, a TV2-ig. Hogy aztán Te add át tudásodat a még fiatalabbaknak.
Nem voltunk barátok. Nem a korkülönbség miatt, - a fiam lehetnél - hanem mert így hozta az élet. Haverok lettünk. Más társaságba jártunk, más szemmel néztük a világot. Te mindig színes szemüvegen át.

Bővebben...

Alkategóriák


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477