Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Sikeres év, jó kilátások

kr konzultaciosA helyi gazdaság jól teljesített és az önkormányzat adóstratégiájának eredményei is kezdenek beérni, ezért Tiszaújváros olyan jó évet zár, amilyenre még nem nagyon volt példa - mondotta Bráz György polgármester a Tiszaújvárosi Konzultációs Fórum legutóbbi ülésén.
Van elegendő pénz a működtetésre, a támogatásokra a 2015. márciusi adóbefizetésekig - tette hozzá a polgármester. A jövőre nézve Bráz György így fogalmazott: „Ha békén hagynak bennünket, nem zavar bele munkánkba a kormányzat törvényalkotási őrültségeivel, akkor a 2015-ös év is sikeres lesz”. Az önkormányzat előtt álló legsürgősebb feladatokról szólva a polgármester a szociális ellátások állami csorbítása miatti helyi intézkedéseket emelte ki.

Célkeresztben a fényfüzérek

kr fogyasztovedelemA vásárlók biztonságának garantálása és a szabályokat megszegők kiszűrése. Ez a két célja annak az ellenőrzéssorozatnak, melyet december elején indított a fogyasztóvédelem.  A hatóság ellenőrei kiemelten figyelik az árfeltüntetést, az akciók érvényesítését, a vásárlói tájékoztatást és a termékbiztonságot.
Karácsony közeledtével előtérbe kerültek a szezonális termékek, azonban az általános  kereskedelmi feltételeknek is eleget kell tenniük a kereskedőknek. Ilyen irányú ellenőrzéseket is végez a hatóság, a fő cél az, hogy csak biztonságos termékek kerülhessenek a fogyasztók kosarába- - nyilatkozta lapunknak Horváthné Szendrei Szilvia a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője.
- Hetekkel ezelőtt kezdte az ellenőrzéseket országszerte a hatóság, mi a tapasztalat Borsod megyében?
- Eddig körülbelül száz karácsonyi és általános ellenőrzésünk volt megyeszerte. Az ellenőrzött vállalkozások közül csak minden második kereskedő felelt meg a hatósági elvárásoknak.

Bővebben...

Levélféle idegenbe

„Kedves Barátom! Ugye szólíthatlak még barátomnak? Annak ellenére is, hogy szinte napra pontosan három éve, a szeretet ünnepe előtt nagyon összezördültünk. Akkor mondtad el nekem, hogy januártól külföldön vállalsz munkát. Nem hittem a fülemnek!
Nem a külhoni munka ténye lepett meg - sok haver volt már akkor is kint -, hanem, hogy Te is erre szántad el magad. Két kisgyerekkel, szép feleséggel és a gyakran betegeskedő nagyszülőkkel a családban. És devizahitellel.
Felelőtlen vagy – vágtam a szemed közé többször is. Vége a válságnak, javulni fog a helyzet itthon is, a külföldi meló kutya vacsorája, sokakat átvernek – soroltam érveimet. Mindhiába.
Te is indulatos voltál. Nem kalandvágyból megyek, hanem éppen a családomért – mondtad szinte ordítva. Haraggal váltunk el.

Bővebben...

Hivatali munkarend

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2014. december 12-én (pénteken) az ÉMÁSZ karbantartási munkálatai miatt a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal zárva tart.
2014. december 13-a (szombat) munkanap. A Polgármesteri Hivatal ezen a napon pénteki munkarend szerint lesz nyitva, az ügyfélfogadás 8 órától 12 óráig tart.
        Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

Adventi hangverseny

kr adventiTizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány az adventi hangversenyt. A római katolikus templomban a tiszaújvárosi általános iskolák egyesített kórusa és az Eötvös középiskola kórusa lépett fel a Vándor Sándor Zeneiskola közreműködésével. A repertoárt többségében az ünnepkörhöz köthető kórusművek adták. A hangversenyt a Tisza Televízió december 23-án este hat órától tűzi műsorára.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477