Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

A festés és a rajzolás az élete

kr kilencvenKilencvenedik születésnapján köszöntötték Horváth Józsefet. Józsi bácsi, akit sokan Laci bácsinak szólítanak, Vácott dolgozott a cementműveknél, középvezető volt. Születésnapján Bráz György polgármester és dr. Juhos Szabolcs aljegyző is felköszöntötte az ünnepeltet.
- Az életkor szerintem nem érdem, hanem egy állapot. Az érdem azoké az embereké, akik nekem ezt a lehetőséget megadták, hogy az életem utolsó éveit tartalmassá tegyék - mondta Horváth József, aki nem csak születésnapját ünnepelte, hanem egy másik jeles dátumot is. Józsi bácsi ugyanis több mint húsz éve küzd Parkinson-kórral, hét éve, december 4-én kezdte meg kezelését Dr. Lovász Ilona neurológus. Az idős férfi a gyógyszeres kezelés elkezdésével egy időben újra elkezdett festeni, rajzolni, erről árulkodnak a lakásuk falán látható képek is. Most karikatúrákból, grafikákból albumokat is készített az ünnepi alkalomra, ezeket nyújtotta át orvosának és Tiszaújváros polgármesterének. Az ünnepeltet felesége, Judit néni is felköszöntötte, akivel immár huszonhét éve élnek házasságban.

Bővebben...

Év végi rendezvények

Tiszaújváros önkormányzata idén is vendégül látja a Sportcentrumban az intézmények, a gazdasági társaságok dolgozóit, a nyugdíjasokat, és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat is köszönti a hagyományos év végi rendezvényeken.
A sort a nyugdíjasok kezdik, a Szépkorúak karácsonyi ünnepségét december 17-én 16 órától tartják. A rendezvényre több mint ezer vendéget várnak, a programról a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ gondoskodik. A polgármesteri köszöntő és a közös vacsora után Soltész Rezső műsora szórakoztatja a közönséget.  
Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok december 18-án fél háromtól tartják közös munkaebédjüket. Az évértékelő rendezvényen a vendégül látott cégek ügyvezetői számolnak be társaságuk idei teljesítményéről, amit vacsora és színpadi műsor követ. A Derkovits Mazsorett csoport, Varga F. József humorista, Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar a  kínálat.

Bővebben...

Tettekkel szeressük egymást!

kr mikikari 1Formás, szépen feldíszített karácsonyfa, lámpafüzérbe öltöztetett újonnan ültetett díszfák sora, és néhány árus - kürtős kalácsos, hamburgeres, kézműves, forralt boros - várta a tiszaújvárosi ünneplőket november 30-án, advent első vasárnapján a Városháztéren, a Mikulástól karácsonyig rendezvénysorozat nyitányán.
A kissé kellemetlen időjárás ellenére sokan egybegyűltünk. Az ünnep alkalmából dr. Fülöp György alpolgármester köszöntötte a sokaságot. Emlékeztetett arra, hogy az advent lényege a lelki felkészülés, a várakozás, az hogy törekedjünk rá: ne sértsünk meg senkit, s bocsássunk meg mindenkinek, aki ellenünk vétkezett, hogy majd karácsony napján tiszta szívvel tudjunk örülni Jézus megszületésének.
A történelmi egyházak képviselői szintén szóltak az ünneplőkhöz. Dr. Varga István református lelkész az emberi szemmel látható és a láthatatlan világ kettősségéről beszélt, arról, hogy ahogyan mi itt a Földön az Égben is ünneplik az adventet. Bár mi töviskoronával, kereszttel „fizettünk” Jézus szeretetéért, ő mégis mennyei szeretettel vesz körbe mindannyiunkat.

Bővebben...

Adventi hangverseny

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Templomba a december 9-én 18 órától tartandó adventi hangversenyre, melyet a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány rendez.
A műsorban fellép a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola egyesített kórusa, továbbá a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kórusa.
A hangversenyre a belépés díjtalan.
Az alapítvány kuratóriuma

Egyházi hírek

Római katolikus
Advent idején a hétköznapi szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek a téli kápolnában. A mise előtt fél 6-tól gyónási lehetőség lesz. A szombati szentmise a szokásos időben, 17:30-kor, a vasárnapi szentmise változatlanul délelőtt 11: 00 órakor lesz templomunkban.


Görög katolikus
Pénteken 8:00 Szt. Liturgia, 16:00 vecsernye. Szombaton Szt. Miklós püspök ünnepét tartjuk: 8:00 utrenye, 9:30 Szt. Liturgia Sajószögeden, 11:00 Tiszaújvárosban. A Szt. Liturgia végén Mikulásműsor és csomagosztás lesz. 16:00 vecsernye. Vasárnap 8:30 Szt. Liturgia Sajóörösön, 9:30 Sajószögeden, 11:00 Tiszaújvárosban.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477