Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Akadálytalanul

kr postaRégi kívánsága - mondhatni követelése - teljesül Tiszaújváros lakosságának. A Magyar Posta Zrt. a múlt héten megkezdte a postaépület akadálymentesítését. Az elbontott középső lépcsősor helyén egy kétajtós - az utcafront és az épület felé egyaránt nyíló - üvegfalú lift létesül. A talajszinten és a bejáratnál is előtetővel ellátott lift a tervek szerint még az idén elkészül.

Emelt összegű támogatás

Két héten belül megkapják év végi támogatásukat az igényjogosultak az önkormányzattól. A pénzügyi támogatás mértékét idén megemelték, a családosok és a nyugdíjasok is 3-3 ezer forinttal kapnak többet, mint az előző években.   
Október végéig lehetett igényelni azt a két támogatási formát, melyet hosszú évek óta meghirdet az önkormányzat az év utolsó hónapjaiban.
 - Az egyszeri év végi támogatásra 1350-en adtak be kérelmet, a családosok év végi támogatását 360-an igényelték - mondja dr. Simon Adrienn az Intézményfelügyeleti, Szociális és Sport Osztály osztályvezető helyettese.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. December 3-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Tiszaújváros kiválóan teljesít

kr jabilA három vizsgált gazdasági mutató - hozzáadott érték, átlagos állományi létszám, nettó árbevétel - közül kettőben a Jabil Circuit Magyarország Kft. vezeti az É-szak-Magyarország napilap által összeállított 2013-as megyei TOP 100-as listát. A fajlagos mutatók alapján a tiszaújvárosi kistérség gazdasági teljesítménye a legjobb a megyében.
A megyei napilap 15. éve állítja össze 100-as listáját megyénk gazdasági szereplőiről, s immáron kilencedik alkalommal készítette el TOP 100-as magazinját.
A hozzáadott érték alapján, csakúgy, mint 2012-ben, 2013-ban is a Jabil Circuit Magyarország Kft. vezeti a listát 45,4 milliárd forinttal. Második a BorsodChem Zrt. (37,5 milliárd), de szorosan a nyomában van az előző évben csak 7. TVK Nyrt. (34,9 milliárd). Az első húszban további három tiszaújvárosi cég található.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
A téli időszámítás idején a hétköznapi szentmisék 17:30-kor kezdődnek. Vasárnapi szentmise változatlanul 11:00 órakor lesz templomunkban.
Novemberben a szerdai szentmiséket minden elhunytért végezzük az adományozók szándékaira.
Advent idején a hétköznapi szentmisék keddtől-péntekig reggel 6 órakor a téli kápolnában lesznek. Mise előtt fél 6-tól gyónási lehetőség lesz. A szombati szentmise 17:30-kor, a vasárnapi szentmise 11:00 órakor lesz a templomban.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477