Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

A város karácsonyfája

Sok volt a felajánló
kr karacsonyfaA Kertvárosban élő Hubai Pál által felajánlott 12 méteres lucfenyő lesz Tiszaújváros idei karácsonyfája. A 18 éves fát kedden állította fel a Városház téren a Tiszaújvárosi Városgazda Kft.
A cég novemberben hirdette meg akcióját, melyre több mint 30-an ajánlottak fel fenyőket. Tiszaújváros mellett jelentkeztek például Nemesbikkről és Polgárról is. A kiválasztott fák a Városháza aulájában, a Hunyadi, a Széchenyi és az Éltes Mátyás iskolában, a Nikodémus Idősek Otthonában, a római katolikus templom előtt, illetve a Sportcentrumban lesznek az ünnep ékei. Tiszaszederkény és Tisza-part városrészben élő fenyőt öltöztetnek ünnepi ruhába.

Ivókút a parkban

kr ivokutAhogy arról egy hete írtunk, az önkormányzat tervei között szerepelt egy ivókút létesítése az Ifjúsági parkban. A tervből rövidesen valóság lesz, a múlt héten ugyanis megkezdődött a földmunka, e héten pedig a vezeték fektetése. Az ivókutat a szalonnasütő mellett helyezik el.

Helyükön az új kamerák

kr terfigyelo 1Befejezéséhez közelednek az új térfigyelő kamerarendszer első ütemének munkálatai.
E hét végéig Tiszaújvárosban 15, Tiszaszederkény és Tisza-part városrészben 2-2 korszerű kamerát telepítenek. A régi és az új kamerák összehangolása december közepéig történik meg.
A köz- és magánvagyon védelmét, a biztonságot szolgáló - a város teljes területét lefedő - kamerarendszer kiépítése jövőre folytatódik.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. December 3-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Fontos jól látni és látszani

kr rendorseg2012-ben indult útjára a „Látni és látszani” országos baleset-megelőzési kampány. Az akció idén is folytatódik, kiemelt figyelmet szánva a látás és a láthatóság alapelvének.  A rend őrei fokozott ellenőrzéseket tartanak az utakon december 12-ig.
A rendőri jelenlétet már megszokhatták a tiszaújvárosiak a mindennapokon is, így vigyázza a rendőrség az utakon közlekedőket. Az ellenőrzés minden járműtípusra kiterjed, a kerékpártól a teherautóig.
- A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, ezért az a balesetmegelőzés szempontjából is kiemelten fontos - mondja Pocsai Csaba, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője. - Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság újra felkészülési időszakot hirdetett a fokozott világítás-ellenőrzés előtt.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477