Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Átváltoztatjuk!

kr atvaltoztatjukUnja már a régi frizuráját, sminkjét, ruháit? Kipróbálna valami újat?  A Tisza Tv vállalja teljes átalakítását!
 A Díva Haj-, és Kozmetikai Szalon fodrászai, kozmetikusai és stylistok veszik kezelésbe azokat a vállalkozó kedvű nézőket, akik jelentkeznek a szilveszteri átváltoztató műsorba. A felhívásra november 24-ig lehet jelentkezni a Krónika, illetve a Tisza TV szerkesztőségében, személyesen (Szent István út 16.), telefonon (341-844, 341-755), vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Bővebben...

De biza!

Hogy nem voltak jó oldalai is az egykori november hetedikéknek? De biza!
Például nem kellett suliba menni. Később milyen jól jött az e napon emelt szintű műszakpótlék! Volt, aki erre utazott, még műszakot is cserélt. Aztán - már a ’80-as évek végén -, ha amúgy hétköznapra esett, lehetett utazni Bécsbe Gorenjéért. (Ifjabbak kedvéért, ez egy fagyasztóláda volt.)
Hogy nem voltak rossz, kellemetlen oldalai is az egykori november hetedikéknek? De biza!
Nyakkendőt kellett kötni, feszengeni az ünneplő közönség soraiban, vagy a pulpituson, s illett legalább magyarul annyit tudni, hogy „Kemény egységbe forrt szabad köztársaságok, a nagy Oroszország kovácsolta frigy”. No és éltetni a megbonthatatlan szovjet-magyar barátságot.

Bővebben...

Jöhet hó, jöhet fagy

kr gepszemle1A meteorológiai előrejelzések szerint hóesésre még nem kell számítanunk. Ha mégis rendkívülire fordulna az időjárás - ami az elmúlt évek tapasztalatai szerint nem ritka - akkor sem kell aggódnunk a közlekedést illetően, hiszen a Tiszaújvárosi Városgaz-da Nonprofit Kft. bármikor kész bevetni gépparkját.
A cég valamennyi járművét alaposan átvizsgálták arra a téli gépszemlére, melyet minden év novemberében rendszeresen megtartanak. Nyolc kisebb-nagyobb gép sorakozott fel a Sportcentrum előtti parkolóban, itt tesztelték a járműveket. Ellenőrizték a világítóberendezéseket, a hóekéket, és azokat a funkciókat is, melyekre a csúszásmentesítő anyag szórásakor, a havas, jeges utak takarításakor lesz szükség.

Bővebben...

Jót tenni jó!

Jótékonysági estet rendez a polgári római katolikus templomban no-vember 30-án, vasárnap 18 órától a Polgár és Térsége Egészségügyéért Alapítvány.
A műsorban fellép Balázs Fecó énekes és a Magyarok Nagyasszonya Katolikus Egyházközség Tiszaújvárosi Énekkara. A belépőjegy 4 ezer forint, a támogatójegy 2 ezer forint, melyek a Főnix Patikában, illetve a polgári rendelőintézet titkárságán vásárolhatók meg.
A bevételt az otthonápolásra szoruló betegek gondozását segítő eszközök vásárlására fordítja az alapítvány.

Egyházi hírek

Római katolikus
A téli időszámítás idején a hétköznapi szentmisék 17:30-kor kezdődnek! Vasárnapi szentmise változatlanul délelőtt 11:00 órakor lesz templomunkban.
November 13-án, csütörtökön 17 órakor fatimai engesztelő szentmise lesz a római katolikus templomban. A vasárnapi gyűjtés a karitász javára lesz. Novemberben a szerdai szentmiséket minden elhunytért végezzük az adományozók szándékaira.
Sekrestyési feladatok ellátására várjuk a jelentkezőket a plébániairodában. Elsősorban friss nyugdíjasokra gondoltunk, egy vagy két személyre.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477