Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Véradás a kollégiumban

kr veradasKipróbálni, megtapasztalni, önzetlenül adni és ezt a szokást egy életre megtartani. Ez a célja a  Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezetének azzal a véradóakciójával, melyet a középiskolába vitt be.
A 18. életév sok mindenre feljogosítja a fiatalokat: egyebek mellett szavazhatnak és vért is adhatnak. Sokan éltek is ez utóbbi lehetőséggel. Most, életükben először, de volt olyan - természetesen a pedagógusok között - aki már 26-szoros véradóként ment az akcióra. A diákok nagy része első véradóként jelentkezett. A 48 önkéntesből 36-an első véradók voltak. Legközelebb csütörtökön és pénteken lesz véradás. A Vöröskereszt a Hamvas Béla Városi Könyvtárba várja az önkénteseket. 

Baleset és gázolás

kr balesetHárman sérültek meg abban a közlekedési balesetben, ami Tiszapalkonya és Tiszaújváros között történt kedden délután.
A helyszínen szerzett információ szerint egy betonkeverő teherautó haladt Palkonya irányába, amikor a szemből érkező Peugeot eddig tisztázatlan okok miatt áttért a másik sávba. A betonkeverő vezetője nem tudta elkerülni az ütközést. Mindkét jármű az árokban kötött ki, a teherautó az oldalára dőlve. A személygépkocsiban két felnőtt és egy gyermek utazott, mindhárman megsérültek. Az autót vezető súlyosan sérült hölgyet a tiszaújvárosi tűzoltók szabadították ki feszítő-vágó segítségével. A gyermek súlyosan, az autóban utazó férfi könnyebben sérült meg. Mindhármukat kórházba szállították. A teherautó vezetője nem sérült meg. 

Bővebben...

Megérkezett az oltóanyag

kr influenza 1Délben még csak-csak kisüt a nap, sőt megesik, hogy kifejezetten meleg van, de reggelenként már ködös, nyirkos időre ébredhetünk, s bizony elkél a sapka, sál. Ősz vége van, közeleg a tél. Mit tehetünk az ilyenkor menetrendszerűen megérkező nátha, influenza elkerülése érdekében? Erről kérdeztük dr. Szurdoki Virág háziorvost.
- Már megérkezett az influenza elleni vakcina - mondja a doktornő -, előre kiírt időpontokban beadathatják maguknak, akik igénylik az oltást. Kihangsúlyoznám, hogy nem rendelési időben! Feleslegesen tennék ki magukat az egyébként egészséges emberek a fertőzéseknek, ha beteg emberek között várakoznának, és persze a betegrendelés idejét is meghosszabbítanák.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

A téli időszámítás idején a szentmisék keddtől szombatig 17:30-órától, vasárnap változatlan időpontban, 11:00 órától lesznek.

Bővebben...

Gyógyszertári ügyelet

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot november 9-ig (vasárnapig) az Arany Sas Gyógyszertár (Bethlen G. u. 17., tel.: 49/540-688), majd november 10-től (hétfőtől) a Tisza Gyógyszertár (Örösi út 1/A., tel.: 49/540-318) látja el.
 A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül. - Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-20 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.   

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477