Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Véradás

Véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete november 6-án csütörtökön és november 7-én pénteken 8.00-tól 16.00-óráig. A helyszín a Hamvas Béla Városi Könyvtár.

Ki a lomokkal!

Minden negyedévet követő hónap első szerdáján lomtalanítást tartanak Tiszaújvárosban. Így volt ez néhány hete is, amikor már előző este gyűltek a semmire sem jó holmik a kukák mellett.
Kiálló rugójú, szétkopott heverő, lyukas fazék, molyrágta ezeréves takaró, festéktől beszáradt ecset, kilyukadt kerékpár gumibelső, használhatatlan limlomok. Semmi szükség rájuk. Ki velük a szemétbe!

Bővebben...

Ülésezik az önkormányzat

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2014. október 30-án, csütörtökön a Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság ülését követően, várhatóan 10.00 órakor ülést tart a Városháza III. emeleti tanácskozó termében.
Napirendi javaslat:
Zárt ülés:
1. Javaslat a TiszaSzolg 2004. Kft-vel kapcsolatos tulajdonosi döntésre
2. Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Tiszaújvárosi Tagintézményének tagintézmény-vezetői megbízására vonatkozó pályázat véleményezésére

Bővebben...

Hideg napok, hideg radiátorok

kr panel 1Éjszakánként fagypont alatti hőmérséklet, több társasházban mégsincs távfűtés. Az ok, hogy elhúzódtak a panelprogramos felújítási munkálatok. Ahol tudnak, olajradiátorral fűtenek. Pedig alig egy hónapja még arról számoltunk be, az nem lehet, hogy fűtés nélkül maradjanak a lakások.
A hosszú hétvégén többen panaszkodtak, jelezve hideg van, és nem csak éjszaka a szabadban, hanem az Örösi út egyik társasházában, ahol panelprogramos korszerűsítés zajlik. Szigetelés már van, de fűtés nincs, így igencsak hidegek az éjszakák a lakásokban is. Hétfőn személyesen is meggyőződhettünk a hallottakról. Vályi Attilával egy hónappal ezelőtt is a ház előtt futottunk össze. Akkor kerékpárját tolta, most egy fűtőtestet cipelt.

Bővebben...

Jogsegélyszolgálat ingyen

kr jogsegelyNem adnak jogi tanácsot, de segítenek az ingyenes jogsegély elérésében annak az irodának a dolgozói, akik városunkban is megkezdték szolgáltatásukat.
A Kazinczy Közösségi Házban hétfőnként 9 és 11 óra között tart fogadóórát az Állampolgári Jogvédő Liga. Céljuk, hogy mindazoknak a rászoruló embereknek, akiknek peres ügyeik vannak - kivéve a bűncse-
lekményt elkövetők képviselete, valamint a devizahiteles perek -, ingyenes állami ügyvédi képviseletet biztosítson.
Ez nem új keletű szolgáltatás, eddig is lehetett igényelni, ám a papírmunka és ügyintézés nehézkes és sok esetben bonyolult volt. Ráadásul mindezt csak Miskolcon lehetett intézni.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477