Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Óraátállítás

A hétvégén kezdődik a téli időszámítás, ezért át kell állítani az órákat. Hivatalosan október 26-án, vasárnap hajnali három órakor kettőre, azaz egy órával vissza kell tekerni a mutatókat, így 60 perccel többet aludhatunk. Az óraátállítás miatt sokaknál fejfájás, rosszkedv és levertség jelentkezhet, de az egy óra eltérést nagyjából egy nap alatt megszokja szervezetünk.

Funkciók

Amikor szóba került, s elindult a Pro Urbe díjazottak klubjának megalapítása - amelynek alakuló ülésén magam is részt vettem - körbefuttatva szemeimet a csikócsapatnak nem mondható társaságon, elgondolkodtam, vajon milyen küldetése lehet még ennek a társaságnak? Aztán felidéződtek bennem egy régi rokoni beszélgetés gondolatai. A sors úgy hozta ugyanis, hogy egy időben anyai  unokabátyámnál  laktam, és bár minden tekintetben hasonló előéletű családból származtunk, a világ dolgai felől mégis sok tekintetben eltérő véleményen voltunk. Ezért aztán eszmecseréink olykor vitába is torkolltak.  Az azóta eltávozott kedves rokonunk korban nálam több mint 10 évvel előrébb járt, és elváltként, felnőtt gyerekekkel a háta mögött, úgy 70 körül magányosnak és fölöslegesnek kezdte érezni magát.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire.

Bővebben...

Rendkívüli testületi

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2014. október 27-én (hétfőn) 15órakor a Városháza III. emeleti tanácskozó termében rendkívüli ülést tart.

Bővebben...

Megalakult az új képviselő-testület

kr alakuloOktóber 22-én megalakult Tisza-újváros új képviselő-testülete. A polgármesterrel együtt 12 fős grémium - miután letette az esküt - alpolgármestert választott, döntött a polgármester és az alpolgármester javadalmazásáról és módosította a szervezeti és működési szabályzatot.
A Himnusz eléneklésével kezdődött az alakuló ülés, melyen Bráz György polgármester köszöntötte a résztvevőket.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477