Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Krónika pénteken

Felhívjuk Tisztelt Olvasóink, Partnereink figyelmét, hogy nemzeti ünnepünk miatt a Tiszaújvárosi Krónika következő száma, nem csütörtökön, hanem október 24-én, pénteken jelenik meg. A lapzárta időpontja változatlanul kedd, 10 óra.

Kitekintő Van, aki marad, van, aki megy

Térségünkben felemás képet mutatnak a helyhatósági választások eredményei. Többségében a folytatás mellett voksoltak a választók, azonban voltak olyan települések, ahol az első ember személye változott.
Nézzük azokat, akik maradnak. Testvértelepülésünkön, Polgáron Tóth József, a Demokratikus Koalíció színeiben a szavazatok 57,46%-át megkapva végzett az élen. Tiszapalkonyán a függetlenként induló Lasztóczi László Attila 49,93%-os teljesítménnyel maradt polgármester. Gulyás Ottó ugyancsak függetlenként Nagycsécsen lett polgármester a voksok 63,74%-ával.

Bővebben...

Szocreál lendület

Történelmi győzelmet arattak Tiszaújvárosban a szocialisták. Mindent megnyertek. Volt már példa erre, de 2006-ban Koscsó Lajos egyéni képviselő is volt, Bráz György viszont most „csak” a polgármester-választáson indult. Így a szociknak háromnegyedes többségük van a testületben. Ennél már csak akkor szerepelhettek volna jobban, ha a parlamenti választás szabályai szerint osztanák ki a kompenzációs mandátumokat. Az egyéni körzetek megnyeréséhez már nem szükséges töredékszavazataikkal további két képviselőjük lenne.
Számítani lehetett a baloldali sikerre, a nagyot álmodni merők még a kilencből kilencet sem tartották lehetetlennek. Nem is annyira ez, hanem az arányok okoztak meglepetést. Még a legszorosabb eredményű választókerületben is 19 százalékkal verte fideszes riválisát a győztes.

Bővebben...

Alakuló ülés

Amennyiben a választási bizottsághoz a határidőig nem érkezik jogorvoslati kérelem, fellebbezés az önkormányzati választás eredményével kapcsolatban, úgy október 21-én, kedden, 9 órakor tartja alakuló ülését Tiszaújváros új képviselő-testülete, melyet a Tisza TV élőben közvetít.

Totális szocialista győzelem

kr valasztasA Magyar Szocialista Párt (MSZP) elsöprő sikert ért el az önkormányzati választáson Tiszaújvárosban.
A párt jelöltje, Bráz György hatalmas fölénnyel őrizte meg polgármesteri címét és mind a nyolc választókerületben a szocialista jelölt győzött. A Fidesz-KDNP, a Városért Egyesület és a Jobbik egy-egy kompenzációs mandátumot szerzett a polgármesterrel együtt 12 fős képviselő-testületben.
Tiszaújváros 14.402 választópolgárának 42,63 százaléka (mintegy 5 százalékkal kevesebben, mint négy éve) járult az urnák elé október 12-én, hogy polgármestert, önkormányzati képviselőket válasszon, s hogy voksoljon a megyei közgyűlés pártlistáira. A roma nemzetiségi választáson csaknem 80, a ruszinon 60 százalékos volt a részvételi arány. (A nemzetiségi választáson csak azok szavazhattak, akik korábban regisztráltatták magukat.)

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477