Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Ne légy Tohonya Berci!

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel! Ez a kis mozgás néhány percen át, ne tessék félni, senkinek sem árt!”
Bizonyára sokak kedves emlékei között él, a hajdani TV-torna bevezető slágere. Nekem az önkormányzati választások kapcsán jutott az eszembe.
Igen. Október 12-én, az önkormányzati választások napján, otthagyva a kényelmes fotelt el kell menni és be kell húzni valahová azt a fránya X-et. Nekem is. Neked is. Önöknek is. Én úgy gondolom, hogy szavazni mindenkinek alapvető joga és egyben kötelessége is. Joga, mert igenis meghatározhatjuk, hogy kik, és hogyan képviseljék érdekeinket. Kötelessége, mert igaz a mondás: ha akkor hallgattál, később se jártasd a szád!

Bővebben...

Erőmű lesz vagy ócskavas?

kr palkonyai eromuNégy évvel a felszámolás megkezdése után lezárult a berentei és a tiszapalkonyai erőmű ügye - adta hírül a Napi.hu hírportál. A Debreceni Ítélőtábla jogerős végzése értelmében az ukrán befektetői hátterű FMG-BUD konzorciumé lett a két - évek óta nem működő - erőmű.
 A vesztes, az arab háttérrel rendelkező Duna Electric Hungary Kft. tehát hiába kínált állítólag kétszer annyit, mint a nyertes, alaki-formai okok miatt a felszámoló kizárta az eljárásból. A pályázatot a felszámoló azért nem vette figyelembe, sőt ki sem nyitotta, mert a pályázati borítékot lepecsételték, így az alaki okok miatt nem felelt meg a pályázati kiírásban foglaltaknak. A vesztes cég szerint a pecsételésre a felszámoló egyik munkatársa szólította fel őket, de ezt a bírósági eljárás során nem tudta bizonyítani.

Bővebben...

Tisztelt Tiszaújvárosi Polgárok!

kr koszoruzasAz 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából városunk ünnepséget rendez. Kérjük azokat a pártokat, polgári és civil szervezeteket, amelyek a megemlékezés virágait, koszorúit szeretnék elhe-
lyezni 2014. október 23-án (csütörtök) 11.00 órától az 56-os emlékhelynél, az ünnep méltó előkészítése érdekében jelezzék részvételi szándékukat írásban október 17-én 12.00 óráig a Derkovits Kulturális Központ igazgatójánál.
A koszorúkat az 56-os emléhelynél 2014. október 23-án 9.30 órától lehet leadni.
A koszorúzás sorrendjét az intézmény a protokoll szabályai szerint állítja össze.


Mátyás Zoltán
igazgató

Beemelték a félgömböt

kr kupolaÚjabb jelentős - és látványos – állomásához érkezett a TVK 2015-ben induló butadién üzemének beruházása. Hétfőn ugyanis beemelték a nyers C4 tároló-gömbtartály felső félgömbjét a tartályparkban. A korábban elkészült két tároló-gömbtartályhoz hasonlóan ez is 2500 köbméter névleges térfogatú. A felső félgömb 18 szegmensből áll, melyeket először párosával hegesztettek össze, majd a helyszínen felállított vasszerkezetes sablonon hegesztettek készre. A 82 tonnás felsőrész átmérője 17 méter, amelyet két - egy 250 és egy 300 tonnás - daru emelt együttesen a helyére. Az összeszerelés végső fázisa az alsó és a felső palást összehegesztése lesz. A tartály üzemi körülmények között maximum 6 bar nyomáson tárol majd nyers C4 frakciót.

A vértanúkra emlékeztek

kr vertanukMécsesekkel, virágokkal és főhajtással emlékeztek országszerte a mártírhalált halt aradi vértanúkra. Tiszaújvárosban a Március 15-e parkban néma megemlékezéssel tisztelegtek a képviselő-testület tagjai, az intézmények, cégek vezetői, illetve a város lakói.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477