Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kerékpárjelölés

Véget ért a kerékpárjelölő program első üteme. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Tiszaújváros önkormányzatával közösen indította útjára a programot. Az első ütemben 250 kerékpárt jelöltek meg, az új matricák megérkezése után - előreláthatólag 2-3 hét múlva -tovább folytatódik a kerékpárok megjelölése.

Tűzoltási gyakorlat

A FER Tűzoltóság tiszaújvárosi egysége 2014.09.10-11-12-én 15 órai kezdettel az éves kiképzési tervében szereplő tűzoltási gyakorlatot tart a TVK ipartelepi tűzoltó gyakorló pályán. A félreértések és a pánik elkerülése érdekében a FER Tűzoltóság tájékoztatja a lakosságot, hogy a gyakorlat heves tűz- és füstképződéssel jár.

Vezéri vizit

kr tvkvezerTovábbra is jó és kölcsönösen hasznos kapcsolatot kíván fenntartani az önkormányzat és a TVK - hangzott el azon a találkozón, melyen Thernesz Artur, a cég szep-tember elsejétől kinevezett új vezérigazgatója találkozott Bráz György polgármesterrel.
A megbeszélésen elhangzott, a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány az új vezetés égisze alatt is töretlenül működni fog. Bráz György arra kérte az új vezérigazgatót, hogy a városunk 50 éves jubileumára tervezett ipartörténeti könyv elkészítéséhez nyújtsanak segítséget.

Bővebben...

Gyerekzsivaj

Tudom, hogy a gyerekeket nem tölti el lelkesedés iskolakezdéskor, hisz vége a gondtalan időtöltésnek, a nyári vakáció sok örömöt hozó napjainak, és kezdődik egy újabb megmérettetés sok-sok új, és nehéz tanulnivalóval. A szülőknek viszont örömet jelent, hogy csemetéjük egy újabb lépcsőfokra lép a felnőtté- válás útján, és talán azért is, mert a gyermeknevelés nem könnyű feladatainak egy részétől mentesülnek a pedagógusok elkötelezett munkája következtében.  Akik viszont már kinőttek az iskolakötelezettségből - s netán gyermekeik is kirepültek a családi fészekből, önállóan próbálva szárnyalni az élet szféráiban - nosztalgiával hallgathatják az iskolák udvarain a szünetekben a hangos gyerekzsivajt. Azt a különös zenei hangzást, amely mindig és mindenkor ugyanúgy szól, helyszínektől, korszakoktól függetlenül.

Bővebben...

Sportcentrumos felújítások

kr sportcentrum 1Több mint 40 millió forintból újulnak meg a Tiszaújvárosi Sportcentrum létesítményei. A rekon-
strukció szinte valamennyi épületet, pályát érinti. A komplexum 1997-es átadása óta még nem volt ilyen nagy volumenű felújítás.
Az uszodai szellőzőventilátor felújításával és a szűrőrendszer cseréjével kezdődött el, még februárban a beruházás. Azóta több felújítás is történt, de vannak folyamatban lévők, melyeket még az idén befejeznek a kivitelezők. Ilyen a súlyemelőcsarnok is, ahol a mennyezettől a padlóig mindent kicserélnek.
- Uszoda, játékcsarnok, teniszpálya, edzőterem, műfüves pálya, klubházak, nem is tudok olyan területet mondani, amelyiket ne érintené a mostani nagy átalakítás - mondta Gál Csaba a Sport Park Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477