Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Együtt ünnepeltek

kr zawiercieZawiercie járás meghívására Kovács Tibor vezetésével 6 fős tiszaújvárosi delegáció vett részt augusztus 29. - szeptember 1. között a XV. Újkenyér Ünnepségen. A lengyel testvérváros meghívására a Zarnowiecben megrendezett eseményen nagy sikerrel lépett fel a Kisbocskor Néptáncegyüttes és az őket kísérő Tarsoly zenekar. A partnervárosi vezetőkkel történt egyeztetéseken értékelték a két település között létrejött együttműködés eredményeit és új lehetőségek is megfogalmazódtak.

Pro Urbe Klub alakulhat

Hét, az önkormányzat által Pro Urbe díjjal kitüntetett személy az alábbi levelet juttatta el Bráz György polgármesternek.
„Tisztelt Polgármester Úr!
Augusztus 20-án, az önkormányzati kitüntetések átadása után több, korábban Pro Urbe díjjal kitüntetett személy „futott össze” a Szent István emlékhelynél, s beszélgettünk. Arról, hogy kinek miként alakult az élete az elmúlt években, és milyennek látjuk városunk jelenét, jövőjét.
Egyetértettünk abban, hogy nagy öröm, megtiszteltetés volt számunkra, hogy a város elismerte munkánkat. De egyetértésre jutottunk abban is, hogy nem ülhetünk ölbe tett kézzel babérjainkon. Tartozunk még annyival a városnak, a tiszaújvárosiaknak, hogy erőnkhöz, tudásunkhoz mérten továbbra is szolgáljuk azt a közösséget, amely e magas kitüntetéssel becsülte meg tevékenységünket.

Bővebben...

Alapkőletétel az ipari parkban

kr polipack 1A Tiszaújvárosi Ipari Parkban már javában zajlik az építkezés, a Tisza útról huszonöt év után ide költözik a Polipack Műanyagfeldolgozó és Értékesítő Kft. Az új üzem alapkövét a napokban tették le.
Az első ütem már idén decemberben elkészül, a beruházás 2016-ra fejeződik be.
A cég kinőtte jelenlegi telephelyét, ezért építkeznek most az ipari parkban.
- Az elmúlt években a Polipack Kft. új piacokat megszerezve jelentősen növelte bevételeit - mondta köszöntőjében Verdó Istvánné, a Poli-pack Kft. ügyvezetője. - A növekedés új feladatok elé állította a kft. vezetését, nagyobb üzemcsarnok, több raktárhely vált szükségessé. Az új telephely kiválasztásában meghatározó szerepet töltött be, hogy cégünk a magyar vegyipar központjában, Tiszaújvárosban akart maradni. A terület kiválasztásában és finanszírozási konstrukciójában segítséget kaptuk a város polgármesteréről és a TiszaSzolg 2004. Kft-től. Az építés finanszírozásához állami támogatást és MNB növekedési hitelt is igénybe veszünk - mondta az ügyvezető.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Keddtől szombatig 18:30-órától, vasárnap 11:00 órától szentmise. Augusztus13-án, szombaton 18:00 órától fatimai engesztelő mise.


Görög katolikus
Pénteken 8:00-tól Szt. Liturgia. Szombaton 8:00-tól Szt. Liturgia. Vasárnap 8:30-tól Nagycsécsen,10:00-tól Tiszaújvárosban Szt. Liturgia, 11:30-tól Sajószögeden búcsúi Szt Liturgia. Szerdán 8:00-tól Szt Liturgia. 18:00-tól vecsernye.
Hétfőn 08:00-tól Utrenye 16:30-tól Sajószögeden, 18:00-tól Tiszaújvárosban Szt Liturgia.
Szerdán 08:00-tól Szt. Liturgia Tiszaújvárosban.

Bővebben...

Gyógyszertári ügyelet

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot szeptember 7-ig (vasárnapig) a Borostyán Gyógyszertár (Széchenyi u. 11.,tel.: 49/341-050), majd szeptember 8-tól (hétfőtől) az Arany Sas Gyógyszertár (Bethlen G. u. 17., tel.: 49/540-688) látja el.  - A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül. - Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-20 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.  

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477