Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Gazdagodott a katasztrófavédelem

kr katasztrofavedelemÚjabb eszközökkel gazdagodott a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Tiszaújváros önkormányzatától 1 millió forint értékben kapott új informatikai eszközöket a védelmi szervezet: két laptopot, egy  asztali számítógépet monitorral és két okostelefont. Az új eszközökre olyan operációs rendszert telepítettek, amely fokozottan szolgálja az adatvédelmet.  Az átadási ünnepséget kedden délután tartották a Polgármesteri Hivatalban.  Az új informatikai eszközöket Bráz György polgármester és dr. Fülöp György alpolgármester adta át Dócs Róbertnek a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének és munkatársainak Szabó Tamásnak és Dóka Csabának.

Kő és ember

Örömmel  tapasztalom,  hogy  lakásunk  közelében és városszerte is több helyen kőburkolatok  kerülnek  a régi aszfaltos járdák helyébe.  Valamint azt is, hogy a további  romlásokat  megelőzendő, a  városi  főtér  kőburkolatát szintén renoválták, amit nem csak magam is szorgalmaztam, hanem annak idején létrehozásában  úttörő szerepet vállaltam.
Számomra  a  kő,  mint  építőanyag, a tanult és szeretett  szakmám  alapján hozzám  közel álló anyag. Szeretem, mert egyrészt nem műanyag, és kedvelem azért is,  mert az embernek küzdenie, foglalkoznia  kell vele. Kiválasztani, kézbe  venni, megmunkálni, válogatni, helyét kijelölni, elhelyezni. Sokkal intimebb  kapcsolat ez az anyaggal, mint a gépi dömpingáru, a beton és az aszfalt bedolgozása. Igaz, ma  már ezek  a  mostanában  használatos kőelemek  is  többnyire   gépi  úton  készülnek,  de   mégiscsak  imitálják a  hagyományokat,  és  emlékeztetnek a  természetes  módon létrejött kövekre.

Bővebben...

Szirénapróba

2014. szeptember 1-jén (hétfőn) 11.00 órakor Tiszaújváros, Tisza-palkonya, Oszlár településeken szirénapróba lesz.
A szirénák megszólaltatásával a veszélyes üzemek környezetébe telepített Monitoring Lakossági Riasztó (MoLaRi) rendszer üzemképességét tesztelik.
A szirénapróba úgynevezett hangos üzemű (teljes körű) próba lesz, szöveges tájékoztatás mellett. Először „Katasztrófariadó” jelzés (120 másodpercig tartó, váltakozó hangmagasságú, folyamatos szirénahang), majd „Katasztrófariadó elmúlt” jelzés (kétszer 30 másodpercig tartó, egyenletes hangmagasságú szirénahang, a jelzések közötti 30 másodperces szünettel) szólal meg.
Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Biztonságban a kerékpárok

kr kerekpar 1A kerékpárlopások számának csökkentése és a lopások felderítésének könnyítése a célja annak a programnak, melyet Tiszaújváros önkormányzata és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság indított.
A képviselő-testület júniusi ülésén tárgyalt a kerékpárjelölő program támogatásáról, a rendőrkapitányság első ütemben 250 kerékpár megje-
löléséhez szükséges anyag beszerzését javasolta, 255 ezer forint értékben. A grémium megszavazta a támogatást.
- Mindent megteszünk a biztonságért, az emberek vagyonának biztonságáért is - mondta a  nyitórendezvényen Bráz György polgármester -, ezért támogatta a képviselő-testület a programot. Amennyiben szükség lesz rá, újabb akciókat szervezünk – tette hozzá a polgármester.
A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központtal közös szervezésben elsőként a Kazinczy Közösségi Ház udvarára várták a kerékpárosokat. A rendszer lényege, hogy egy kóddal jelölik meg a kerékpárokat, ami szabad szemmel láthatatlan, a kódot csak UV lámpával tudják leolvasni.

Bővebben...

60 év felettiek horgászversenye

2014. augusztus 30-án (szombaton) 60 év felettiek horgászversenye lesz a sajószögedi Erdészeti tavon.
Program:
Gyülekezés: 6.00-tól
Sorsolás: 6.30-tól
Verseny: 7.00-10.00-ig
Eredményhirdetés, tombola: 10.30-tól
Nevezési díj: 800,- Ft/fő, mely a helyszínen fizetendő.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477