Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Pro Urbe Életműdíjasok

KR kituntetett 1Szénási Tibor
 a TVK nyugalmazott műszaki vezérigazgató-helyettese
Szénási Tibor tanársegédként kezdte pályáját, majd a Borsodi Vegyi Kombinátban üzemmérnöki beosztásban dolgozott. 1963-ban került a TVK-ba, majd betanulásra a Szovjetunióba küldik. 1964-ben kinevezik a műtrágyagyár főmérnökévé, 1965-ben a kombinát főmérnöke, majd műszaki vezérigazgató-helyettese lett, amit 1989 szeptemberéig, nyugdíjazásáig töltött be. 26 éves munkája alatt egymás után születtek az új gyárak, melyekben magas szintű szakmai és biztonságtechnikai követelményeket állított. Az ő munkássága, műszaki irányítása alatt valósult meg a jávorkúti pihenő ház, a TVK szabadidő központ a stranddal és jégpályával, valamint a város első nagy szállodája, a Hotel Olefin is, melyet az Olefin-1 gyár építése kapcsán adtak át. Széleskörű társadalmi feladatokat is vállalt. A Magyar Kémikusok Egyesületének régóta aktív tagja, 1981-től 1989-ig az egyesület alelnöki feladatait is ellátta.

Bővebben...

Együttműködés, közös ünnep

KR testvervarosok 1Hat testvérvárosunk delegációja érkezett meg hétfőn Tiszaújvá-rosba, hogy együtt ünnepelhesse velünk augusztus 20-át, a Városnapokat, és újabb lehetőségeit teremtse meg a települések közötti együttműködésnek.
A partnervárosok polgármestereit és küldöttségét a Polgármesteri Hivatalban fogadta és köszöntötte városunk vezetősége. Bráz György polgármester köszönetét fejezte ki, hogy a vendégek elfogadták a meghívást, és minden település polgármestere megtiszteli jelenlétével ünnepünket. Mint mondta, tapasztalatai szerint a partnervárosok között egyre tartalmasabb az együttműködés, amely abban is megnyilvánul, hogy mind szélesebb körökre terjed ki ez a kapcsolat. Bővül a gyerekek csereüdültetésének lehetősége, többet találkozhatnak a kulturális csoportok, s ez azért is fontos, mert a következő generációk is megismerhetik a határon túli magyarok és lengyel barátaink életét, hagyományait. Nem csak az anyaországon kí-vül van testvérvárosi kapcsolatunk, hanem a szomszédos Polgárral is. Három településsel épp idén van tízedik évfordulója a partnervárosi megállapodások megkötésének.

Bővebben...

Szent Istvánra emlékeztek

KR nikodemusIgazi magyarságunkat úgy tudjuk megmutatni, ha szeretettel fordulunk mindenki felé és különösen nagy figyelmet fordítunk az idős emberekre - kezdte köszöntő szavait Bráz György, Tiszaújváros polgármestere augusztus 18-án, a Nikodémus Idősek Otthonában, ahol államalapításunk tiszteletére szerveztek ünnepséget.
 Nagyon fontosnak tartom, hogy egy városban mindenki jól érezze magát – folytatta a polgármester. -  Ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy Tiszaújváros legyen élhető, fenntartható és versenyképes. Hogy a világgal szemben is álljuk a versenyt, hogy legyenek munkahelyek, hisz ez az alapja mindennek! Azt kívánom augusztus 20-a alkalmából, hogy minden magyar ember boldogon élje az életét, legyen bárhol is a nagyvilágban és ne feledkezzen meg magyarságáról - magyarságunkról.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton 18:30-órától, vasárnap 11:00 órától szentmise.


Görög katolikus
Pénteken 8:00 Szt. Liturgia. Vasárnap 8:30 Szt. Liturgia Nagycsécsen, 9:30 Sajószögeden, 11:00 Tiszaújvárosban. Szerdán 8:00 Szt Liturgia.

Bővebben...

Aranylakodalom

Felhívjuk nyugdíjasaink figyelmét, hogy a Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete idén októberben, az Idősek Hete keretében ismételten megrendezi az Aranylakodalmat.
Kérjük, hogy aki ebben az évben ünnepli házasságkötésének 50. évfordulóját, jelentkezzen az egyesület irodájában keddi és csütörtöki napokon 8-11 óra között.
Boros József
  elnök


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477