Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

„Még egy nap, még egy dal...”

Tiszaújváros hangja, a Rádió 35 holnap elnémul.
Nem lesz már reggeli KV, és kívánni sem lehet többé a Kiwiben. A város üzleteibe, vagy a fodrászhoz betérve nem halljuk majd a kedvenc műsorvezetőinket, és a helyi híreket sem mondják be a jól ismert hangok. Nem tőletek tudjuk majd meg ébredéskor, hogy süt-e a nap a város fölött vagy, hogy vegyünk-e pulcsit a kabát alá, ha végigsüvít a szél a Szentistvánon. Nem mondjátok el többé a derkós moziműsort, és a Phőnix meccseiről sem halljuk majd az összefoglalót. A város fényeiből egy lámpás most elalszik, mert a megszokott frekvencián ezentúl nem a ti hangotok, nem Tiszaújváros hangja szól.
Lelkes, szenvedélyes kis csapat készítette a műsorokat. Profik és amatőrök, fiatalok és tapasztaltak, a lényeg azonban közös bennetek. Mindannyian az éter szerelmesei vagytok. Mert ezt a műfajt csak így lehet csinálni. Szerelemmel, szenvedéllyel.

Bővebben...

Kitüntetettjeink

Tiszaújváros képviselő-testülete az alábbi személyeknek, közösségeknek adományozott önkormányzati kitüntetést augusztus 20-a alkalmából.
Pro Urbe Életműdíj  
Szénási Tibor, a TVK nyugalmazott műszaki vezérigazgató-helyettese.
Hornyák János, nyugalmazott felszolgáló.
Gergely Zsigmond, nyugdíjas mérnök.
Szent István Emlékérem
Dankó Gyuláné, nyugdíjas.

Bővebben...

Terveinket végrehajtottuk, álmaink megvalósultak

kr nagyhet 1Kilenc nap izgalmai, élményei után elkövetkezett az a pillanat is, amit a 16. TVK Triatlon Nagy-
hét közönsége egyáltalán nem sürgetett: a város legszínesebb és legnagyobb rendezvénysorozatának ünnepélyes zárása. Vasárnap, este 11 óra előtt Bráz György polgármester állt a nagyszínpadra, s értékelte röviden az eseményeket.
- Befejeződött az utolsó koncert is, a rendezvény véget ért - mondta. - A mondás szerint minden jó, ha jó a vége. Ennek a rendezvénynek nem csak a vége, hanem az eleje, közepe is nagyon jó volt. A terveinket végrehajtottuk, az álmaink megvalósultak. Ez volt az első Triatlon Nagyhét, melyet dr. Márkus Gábor nélkül éltünk meg és vittünk végig. Az ő tiszteletére és a közönség elégedettségére mindent megtettünk, hogy a rendezvénysorozat eseményei a megszokott színvonalon, rendben kövessék egymást. Most, a záró estén elmondhatjuk, hogy ez sikerült. A sikerhez sok-sok ember közös akaratára és munkájára volt szükség, köszönet a szervezőknek, a támogatóknak, azoknak, akik a biztonságunkért dolgoztak egész héten. Köszönet a Magyar Triatlon Szövetségnek és a Nemzetközi Triatlon Szövetségnek, amiért lehetővé teszik, hogy városunk évről-évre ilyen rangos sportversenyeknek adjon otthont. S nem utolsó sorban köszönet a tiszaújvárosiaknak, a közönségnek is, hogy szeretetükkel ilyen közeget teremtenek ennek a nagyszabású eseménynek. Most ugyan vége a programoknak, de jövőre újra találkozhatunk, és együtt lehetünk, mert 2015-ben ismét lesz Triatlon Nagyhét és Triatlon Világkupa!

Bővebben...

A vérüket adták

kr veradasnagyhetTiszaújváros a véradásban is jeleskedett a Triatlon Nagyhéten, elősegítve a megye biztonságos vérellátását a kritikus nyári időszakban. Augusztus 6-án és 7-én összesen 249-en keresték fel a Városháza mellett az Országos Vérellátó Szolgálat véradóbuszát. Ténylegesen 206-an adhattak vért, közülük 26 volt az új véradó.

Egyházi hírek

Római katolikus
Kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton 18:30-órától, vasárnap 11:00 órától szentmise.


Görög katolikus
Csütörtökön 17:00 vecsernye (esti istentisztelet) litiával, kenyér-, bor- és olajáldással. Aug. 15-én, pénteken Nagyboldogasszony ünnepét tartjuk: 8:00 utrenye (reggeli istentisztelet), 16:30 Szt. Liturgia Sajószögeden, 18:00 Tiszaújvárosban. Szombaton 8:00 Szt. Liturgia, 17:00 vecsernye. Vasárnap 8:30 Szt. Liturgia Nagycsécsen, 9:30 Sajószögeden, 11:00 Tiszaújvárosban. Kedden 17:00 vecsernye. Aug. 20-án, szerdán 8:30 Szt. Liturgia Sajóörösön, 9:30 Sajószögeden, 11:00 TIszaújvárosban. Délután városi ünnepség!

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477