Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Véradás a buszban

Ma 19 óráig lehet még vért adni a Városháztér melletti véradóbuszban. A  donorokat idén is tombolasorsolással, harapnivalóval, játszóházzal, arcfestéssel, vérnyomás- és vércukorszint méréssel, elsősegélynyújtási ismeretterjesztéssel várja a Magyar  Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete a busz melletti pavilonokban.
A rendezvény fő támogatója a helyi Budapest Bank, amely minden véradónak ajándékkal kedveskedik.

Új tűzoltójármű

KR tuzoltoautoAugusztus elsején tartották a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ több mint 130 frissen végzett hallgatója részvételével a tűzoltó szakképzés tanévzáróját. Az ünnepségen hat város hivatásos tűzoltósága vehetett át új tűzoltógépjárművet, melyek közül egy Borsod-Abaúj-Zemplén Megyébe, Tiszaújvárosba került.
A magyar fejlesztésű, Renault alvázra épített Heros Aquadux X 3000-es típusú gépjárműfecskendő erőforrása egy korszerű, hétezer köbcentiméteres turbó diesel motor, amely a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel. A fecskendő három köbméteres víztartállyal és 300 literes habtartállyal rendelkezik, szivattyúja 10 bar nyomáson 2400 liter, míg 40 bar nyomáson 400 liter vizet képes percenként továbbítani. A felszereltséghez tartozó, négy reflektorral rendelkező fényárboc az éjszakai beavatkozások során segíti majd a lánglovagok munkáját.

Bővebben...

Légi szúnyogirtás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. szervezésében a 2014. augusztus 8-10. közötti időszakban légi kémiai szúnyogirtás lesz Tiszaújváros belterületén.

Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft.

Hagyományok, színvonal, biztonság

kr megnyito 1A Derkovits Fúvószenekar és Ma-jorette Csoport bevonulásával és műsorával kezdődött szombaton a 16. TVK Triatlon Nagyhét hivatalos megnyitója.
A páratlan rendezvény, a tíz napon át tartó sport- és kulturális programkavalkád szpíkere ismét Péter Attila, aki Bráz György polgármestert, Márkus Balázst, a szervezőbizottság társelnökét, és Lehmann Tibor főrendezőt szólította színpadra.
Márkus Balázs egy rövid történet felidézésével kezdte beszédét, melyben arra emlékezett, sok-sok évvel ezelőtt édesapja miként próbálta tapintatosan felébreszteni benne a sport iránti elkötelezettséget, hogyan motiválta egy futóversenyen való indulásra. Minden tiszaújvárosi tudja, hogy a helyi triatlont, a versenyeket és a hozzá kapcsolódó rendezvényeket dr. Márkus Gábor álmodta meg, építette fel, tette a város egyik jelképévé. Tavaly augusztusban, tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála mélyen meg-
rázta a várost, a triatlonsport képviselőit, hazai és nemzetközi szakembereit. Mint Márkus Balázs mondta: a Triatlon Nagyhetet tovább kell vinni, összefogással, közös munkával folytatni ezt a rendezvényt, mint egyfajta örökséget. Köszönetet mondott Tiszaújváros önkormányzatának, a támogatóknak, a szervezőgárda minden tagjának, hogy idén is a rendezvény mellé álltak, s az eddigi hagyományokhoz méltón folytatódhat a nagyhét.

Bővebben...

Ruhát és élelmiszert osztanak

A Tiszaújvárosi Roma Polgárjogi Mozgalom a Tiszaújvárosi Cigány Nagycsaládosok Egyesületével közösen, német partnerének felajánlásából használt minőségi ruhát, és az Élelmiszerbank felajánlásából tartós élelmiszert oszt a tagok részére augusztus 9-én, szombaton. A karitatív rendezvény 09:00 órakor kezdődik a Tiszaújvárosi Roma Polgárjogi Mozgalom irodájában (Tiszaújváros, Rákóczi út 81.)
Az eseményen csak a két szervezet tagságát áll módunkban támogatni!

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477