Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Nagyheti véradás

kr veradasSzervezetünk ez évben is kétnapos véradást szervez a Triatlon Nagyhéten az okmányiroda parkolójában. Sajnos nyáron csökken a véradókedv, a műtétre várók, a betegek száma viszont nem, ezért az országos szervezet külön nyári véradókampányt hirdetett, melyhez minden helyi szervezet csatlakozott, a biztonságos vérellátás érdekében.
Véradásaink 2014.08.06-07-én, szerdán és csütörtökön lesznek, mindkét napon 10.00-19.00-ig a véradóbuszban. A véradókat idén is tombolasorsolással, harapnivalóval, játszóházzal,arcfestéssel, vérnyomás- és vércukor méréssel, elsősegélynyújtási ismeretterjesztéssel várjuk a busz melletti pavilonokban. Mindkét nap 100-100 főt várunk a véradásra, ehhez szervezetünk kiküldött postai úton 1600  névre szóló behívót.

Bővebben...

Légi szúnyogirtás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. szervezésében a 2014. július 31.- augusztus 3. közötti időszakban légi kémiai szúnyogirtás lesz Tiszaújváros belterületén.

Filléres emlékeim

Lakásfestés, némi felújítás, nagytakarítás. Biztosan mindenki ismeri ennek a fázisait - elszánt lelkesedés, rumli, kétségbeesés, minek kezdtem bele, majd lesz valahogy, de jó, hogy vége. És valahol ezek között egy intenzív lángolás, mely a „most aztán kidobok mindent, ami nem kell” jegyében telik. A hozzám hasonló gyűjtögető életmódot folytatók tudják, ez korántsem egyszerű szakasz, sőt, nagyon hosszúra tud nyúlni, mert minden aprósághoz emlékek, érzések, életszakaszok kötődnek, amelyeken muszáj elmerengni. Ezt a szerencsemalacot a lányomtól kaptam, amikor egyszer nem voltam jó passzban. A régi kis füzetét se dobjuk ki, olyan édesen kanyarította a betűket. Előkerül a fiam tipegője is, lehetetlen megválni tőle. Ezt a horgolt angyalkát ettől kaptam, azt a képeslapot attól - alábbhagy a kidobós hangulat. Jönnek a fényképek, amelyek végső csapást mérnek a munka lendületére. A megörökített családi események, kirándulások közül előbukkannak a régi triatlon nagyheti fotók is. Atyám! Nem is volt rég, mégis minden és mindenki más már. Mekkorát táncoltunk aznap este a nagy sörsátorban! Összejöttünk vagy 20-an, 30-an, akik ritkán látjuk egymást, és annyit, de annyit nevettünk! Ők már nincsenek együtt, ők talán akkor jöttek össze, a gyerekek pedig hogy megnőttek!

Bővebben...

Felkészülni, vigyázz, kész, rajt!

kr tri1Soha nem tapasztalt érdeklődés előzi meg az augusztus 2-10. között megrendezendő 16. TVK Triatlon Nagyhét részét képező nemzetközi triatlon versenyeket. Az olimpiai kvalifikációs sorozathoz tartozó 18. TVK ITU Triatlon Világkupára és az ETU Triatlon Junior Európa-kupára félszáz országból érkeznek sportolók - köztük számos világnagyság - Tiszaújvárosba.  
A triatlonsport legnagyobb hazai fesztiváljának részleteit a budapesti Larus Étteremben ismertették a házigazdák. A tájékoztató első perceiben a jelenlevők megemlékeztek a tiszaújvárosi triatlonsport megteremtőjéről, a tavaly augusztusban elhunyt dr. Márkus Gáborról, a TVK-Mali TK alapító elnökéről. A határon innen és túl egyaránt rendkívül elismert, tisztelt, szeretett és megbecsült sportvezető, akinek nevéhez köthető a világkupa, majd a Triatlon Nagyhét megvalósítása is, pótolhatatlan űrt hagyott maga mögött a világ triatlonsportjában. Fiai, Gergely és Balázs, valamint a Lehmann Tibor vezette klub, a rendezői gárda tagjai, illetve a város önkormányzata és a támogatók a tragédiát követően egy emberként döntöttek úgy, hogy folytatják a közös munkát. Döntésük vezérfonalaként azt fogalmazták meg, hogy akkor őrizhetik meg legméltóbban az emberként is fantasztikus erényekkel rendelkező örökös tiszteletbeli elnök emlékét, ha tovább ápolják az általa felépített felbecsülhetetlen értéket.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton 18:30-órától, vasárnap 11:00 órától szentmise.
Hirdetem a Kedves Testvéreknek, hogy augusztus 1-től érsek atya áthelyezett Emőd és Nyékládháza egyházközségekbe és a hozzá tartozó Szakáld, Hejőszalonta, Istvánmajor településekre lelkipásztori munkám folytatására.
Tiszaújvárosba Szikszóról Dr. Mata István plébános atya jön. Imádkozzunk az új plébános atyáért és értem is, hogy az új helyen mindketten megálljuk a helyünket.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477