Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Újabb dolgozó diákok

kr diakmunkaMint arról lapunk előző számából értesülhettek, az önkormányzati intézményekben végezhető nyári diákmunkára igen nagy volt az igény városunkban, háromszor annyian jelentkeztek a foglalkoztatásra, mint amennyi az engedélyezett létszám volt.
Bráz György polgármester kérelmet nyújtott be a Tiszaújvárosi Járási Hivatal Tiszaújvárosi Munkaügyi Kirendeltségéhez, hogy engedélyezzenek újabb keretszámot, így még több diák élhessen a nyári foglalkoztatás lehetőségével. A munkaügyi kirendeltség újabb hat fő alkal-
mazását engedélyezte, így a jelentkezőkből ennyi fiatal kezdhette még meg a munkát július 21-én, ezzel 46 főre emelkedett a diákmunkában résztvevők száma.  A diákok napi négy órában augusztus 20-ig dolgoznak a Polgármesteri Hivatalban és az önkormányzat intézményeiben.

Hőségriasztás volt

kr hoseg 3Az országos tiszti főorvos július 18. (péntek) 0:00 órától július 20. (vasárnap) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére. A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. pénteken a reggeli órák-
ban locsolóautóval megkezdte a főközlekedési utak locsolását, hűtését, amelyet hétfő estig folytatott. Az aszfalt hőmérséklete helyenként elérte az 58 0C fokot, a hűtés hatására ez 15-20 0C fokkal csökkent. Négy nap alatt összesen 32 ezer liter vizet juttattak ki a város főútvonalaira.

Indul a Munkáspárt

Ülést tartott a Munkáspárt tiszaújvárosi szervezete a múlt héten, szerdán. A szervezet úgy határozott, hogy indít jelölteket a helyhatósági választáson. Arról is döntöttek, hogy a párt polgármesterjelöltje Budai Ferenc lesz.

Rendkívüli testületi

Ülésezik az önkormányzat
Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2014. július 24-én, csütörtökön 14 órakor  rendkívüli ülést tart a Városháza III. emeleti tanácskozó termében.
Napirendi javaslat:
Zárt ülés:

Bővebben...

Hőségbőség volt a hétvégén

kr hoseg 1Aki a hétvégén a strand felé járt az láthatta, csúcsra jár az üzem. A hőségben, aki csak tehette, a hűsítő habokat választotta. Ennek köszönhetően az idei nyár eddigi legjobb hétvégéjét tudhatja maga mögött a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő.
- Közel tízezer vendéget fogadtunk a kánikulai hétvégén - mondta Fodor Somodi Gabri-ella, a TiszaSzolg 2004 Kft. üzemeltetési vezetője. - Minden évben van két-három ilyen kánikulai szombat-vasárnapunk, amikor az átlagot meghaladó a vendéglétszám, idén ez volt az első ilyen.
Egy normál nyári hétvégén napi 2500-3000 vendég látogat a strandra, most összesen mintegy 9200-an váltottak jegyet a két nap alatt. A legtöbben Szlovákiából érkeztek, de a lengyel és a magyar vendégek is előszeretettel keresték fel a tiszaújvárosi komplexumot.
A legnagyobb érdeklődés - érthető módon - a hideg vizes medencék iránt volt. A kaland-, a hullám-, a gyermek-, és az 50 méteres medence is sok látogatót vonzott, csakúgy, ahogy a csúszdák is.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477