Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Robot a gyógyszertárban

kr robot2001-ben az Év Gyógyszertára címet kapta meg az Arany Sas Patika, idén pedig a legkorszerűbb gyógyszertárnak járó minősítést is megkaphatná, hiszen az önerőből végezett felújítás, átalakítás  után egy modern, betegközpontú egészségügyi intézménnyé lett az épület.
Nem csak a patika életében mérföldkő a beruházás, hanem régiónkban is, hiszen Kelet-Magyarországon is ez az egyetlen olyan gyógyszertár, ahol a legmodernebb technológiával történik a gyógyszerkiadás.
- Magyarországon talán 10 ilyen szerkezet van, ez egy nagyon drága technológia, külföldön is kevés gyógyszertárban tudják ezt megvalósítani - mondta dr. Nyíri Lászó a B-A-Z megyei Gyógyszerészi Kamara elnöke.

Bővebben...

Zavarban

Egy ember minél több tapasztalattal rendelkezik (szándékosan nem írom, hogy minél idősebb), annál kevésbé lehet könnyen zavarba hozni. Legalábbis eddig ezt gondoltam. Aztán elmentem a várt érettségi találkozómra (szándékosan nem írom, hogy hányadikra), és megingott ez a nagy bölcsességem. Mert ott a kedves osztályfőnökünk, a mindannyiunk által tisztelt és nagyra becsült Sipos Tanár Úr egyetlen pillanat alatt zavarba hozott minden lányt. Na jó, nőt, de érettségi találkozókon úgyis mindenki visszavedlik bohó tizenévessé. Résen voltam, figyeltem nagyon. Tanár Úr tettébe belepirult a jogász, a gyógyszerész, a cégvezető, a közgazdász, az igazgató, a tanár - szóval mindenki, attól függetlenül, hogy a hétköznapi életben milyen körökben mozog. Nem tudtuk, hogyan reagáljunk, egyetlen pillanat alatt elvesztettük a magabiztosságunkat, és mint a nyeretlen kétévesek, némi vihorászásba menekültünk.
Nem tett Tanár Úr semmi olyat, ami ütközne erkölccsel és jó ízléssel.

Bővebben...

Diákmunka az intézményekben

kr diakmunka1A vakáció elsősorban a pihenésről szól a diákoknak, de sokan szeretnék a munka világában is kipróbálni magukat a nyári szünet idején. Az önkormányzati intézményekben végezhető nyári foglalkoztatásra háromszor annyi di-
ák jelentkezett, mint amennyinek egyelőre helyet tudnak biztosítani.
Felújítási, karbantartási munkálatok utáni takarítás, eszközök rendezése, betegirányítás, kézbesítés, táborozó gyerekek körüli tennivalók és adminisztratív feladatok - efféle munkákat tudnak adni az intézmények a diákoknak. A 125 jelentkezőből most negyvenen kapták meg a lehetőséget, hogy belekóstoljanak a nyári munkába, s egy kis zsebpénzt keressenek.
- Nagyon nehéz volt döntést hozni, amikor kiválasztottuk azokat a diákokat, akik megkezdhették a napokban a munkát - mondta Bráz György polgármester. - Szívesen alkalmaztunk volna mindenkit, de a keretszámot nem léphettük túl, és az intézmények felvevő kapacitása is véges. Több szempontot is figyelembe vettünk a kiválasztásnál, tekintettel voltunk a család életkörülményeire, továbbá a város érdekében végzett tevékenységre. Szeretném elősegíteni a további nyári diákfoglalkoztatást, ezért kérelmet nyújtottam be a Tiszaújvárosi Járási Hivatal Tiszaújvárosi Munkaügyi Kirendeltségéhez újabb foglalkozatási létszám engedélyezésére. Amennyiben a munkaügyi kirendeltség további létszámkeretet engedélyez, erről értesíteni fogjuk a munkából most kimaradt jelentkezőket, és ha még fenntartják munkavállalási szándékukat, beindítjuk a második diákfoglalkoztatási turnust.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton 18:30-órától, vasárnap 11:00 órától szentmise.
Hirdetem a Kedves Testvéreknek, hogy augusztus 1-től érsek atya áthelyezett Emőd és Nyékládháza egyházközségekbe és a hozzá tartozó Szakáld, Hajőszalonta, Istvánmajor településekre lelkipásztori munkám folytatására.
Tiszaújvárosba Szikszóról Dr. Mata István plébános atya jön. Imádkozzunk az új plébános atyáért és értem is, hogy az új helyen mindketten megálljuk a helyünket.

Bővebben...

Gyógyszertári ügyelet

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot július 20-ig (vasárnapig) az Arany Sas Gyógy-
szertár (Bethlen G. u. 17., tel.: 49/540-688), majd július 21-től (hétfőtől) aTisza Gyógyszertár (Örösi út 1/A., tel.: 49/540-318) látja el.  - A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül. - Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-20 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477