Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Gólyát mentettek

kr golyaKölyök gólyát mentett a közterületi SOS telefon, pontosabban a Városgazda Kft. szakembere.
Vasárnap a délutáni órákban érkezett a telefonos bejelentés, hogy Tiszaszederkényben, a Vasvári Pál utcában kiesett egy kölyök gólya a fészkéből. Az esés miatt a madár szárnya és lába is megsérült. A közelben portyázó kóbor ebek biztos martaléka lett volna a sérült gólya, de a Városgazda Kft. kiérkező dolgozója időben megmentette, éjszakára otthonába fogadta, majd másnap a Miskolci Vadasparkba szállította. 

Diszkó helyett rendőrség

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, aki július 29-én 06 óra 35 perc körüli időben felmászott a Tiszaújváros, Szederkényi út 53. szám előtt található villanyoszlopra, majd az ott elhelyezett térfigyelő kamerát megrongálta.
A kár 50.000 forintot meghaladó. Az üggyel kapcsolatban a térfigyelő kamera felvételeit a kapitányság nyomozói kielemezték, majd ezt követően alapos adatgyűjtésbe kezdtek. A kitartó munka meghozta gyümölcsét, az elkövetés után egy héttel sikerült elfogni a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható tiszaújvárosi férfit.
A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte. Elmondása szerint a rongálást megelőző éjszaka szórakozni indult és közben jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott.

Bővebben...

A százéves templom

kr templomegyHarang kondult a verőfényes napsütésben vasárnap délután Sajóörösön. A harangszó nem mindennapi eseményre hívta a település lakosságát és a környékbeli ünneplőket. A száz éve épült templom újra régi fényében pompázik, hiszen az állam, az egyház és a hívek összefogásának köszönhetően kívül-belül megújult a falu éke, az Isten háza.   /Bővebben a "Vegyes" menüpont cikkei között.

Gyerekek Csíkszeredából

kr csikegyTizedik alkalommal látta vendégül városunk Csíkszereda gyermekcsoportját. A táborozó határon túli gyermekek egy hetet ingyen tölthettek Bogácson az önkormányzat jóvoltából. A cserelátogatás augusztusban lesz, akkor a tiszaújvárosi diákokat látja vendégül Csíkszereda.   /Bővebben a "Vegyes" menüpont cikkei között.

Vezetékcsere városszerte

kr vezetek1Több száz méter távhővezeték rekonstrukcióját kezdte meg a múlt héten a TiszaSzolg 2004 Kft. A munkálatok négy ütemben, nyolc területen zajlanak.
A rezsicsökkentés vitathatatlanul jó a lakosságnak, ám nem jó a szolgáltatóknak. Többek között azért, mert nem képződik forrás a felújításokra, korszerűsítésekre.
Köztudomású, hogy Tiszaújvárosban is igencsak elhasználódott a távfűtési vezetékrendszer. És korszerűtlen. Gyakran tapasztalhatjuk télen, hogy a vezetékek az „utcát fűtik”. A TiszaSzolg 2004 Kft.-nél sem állt rendelkezésre annyi pénz, hogy átfogó vezetékrekonstrukcióba kezdjen, de a tulajdonos, vagyis az önkormányzat segített.
Tiszaújváros képviselő-testülete 100 millió forint összegű jegyzett tőkeemelést hajtott végre a cégnél, és úgy döntött, hogy ezt a távhő vezetékhálózat felújítására kell fordítani.
A tervezés, előkészítés után július elsején kezdődtek meg a munkálatok, melyek várhatóan szeptember 30-ig tartanak. Négy ütemben, nyolc területen zajlik a kivitelezés.
Az első ütem a legnagyobb „falat”.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477