Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

’56-os vértanúk emléknapja

kr vertanuk 1Június 16-án az 1956-os forradalom mártírhalált halt miniszterelnökéről, Nagy Imréről és mártírtársairól, a forradalmat követő megtorlás áldozatairól emlékezett meg az ország. Tiszaújvárosban a hagyományoknak megfelelően néma megemlékezést tartottak a Nagy Imre szobornál.
25 évvel ezelőtt, 1989. június 16-án, Budapesten a Műcsarnok lépcsőjén ravatalozták fel Nagy Imre, Maléter Pál, Gimes Miklós, Losonczy Géza és Szilágyi József koporsóját, valamint a szabadságharc minden hősi halottját jelképező hatodik, üres koporsót.
A kormány és az ellenzék közös szervezésében zajló gyászszertartáson mintegy 250 ezer ember búcsúzott a hősöktől. Az ünnepélyes újratemetés az Új köztemető 301-es parcellájában volt.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Június 25-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Légi- és földi harcot folytatnak

kr szunyogirtasSzúnyogirtásra 1,5 milliárd forintot fordít a kormány, jelentették be a hétvégén. Budapesten és az ország mintegy hétszáz településén szaporodtak meg leginkább a szúnyogok az esőzé-
sek, majd a gyors felmelegedés miatt.
Hogy Tiszaújváros és térsége részesül-e a „kormányzati égi áldásból”, nem tudni, a Városgazda Kft. mindenesetre teszi a dolgát, és irt. Ezen a héten is.
- Korábban az önkormányzatok egyénileg oldották meg a szúnyogirtást, pontosabban a gyérítést. A kormány döntése értelmében azonban ezt most központilag végzik, a feladatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság látja el. Bakondi György, az OKF vezetője elmond-ta: extrém mértékű szúnyoginvázió jelei mutatkoznak.

Bővebben...

Tanévzárók

kr tanevzaroAz általános iskolákban e héten, a középiskolában a jövő héten rendezik a tanévzáró ünnepélyeket. A menetrend:
- Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Éltes Mátyás Iskola: június 19. 09:00 óra
- Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola: június 19. 16:00 óra (a római katolikus templomban)
- Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Széchenyi István Iskola: június 19. 17:30 óra
- Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Hunyadi Mátyás Iskola: június 20. 16:00 óra
- Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola: június 20. 17:00 óra
- Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium: június 25. 17:00 óra

Egyházi hírek

Római katolikus
Kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton 18:30-órától, vasárnap 11:00 órától szentmise.
Vasárnap, június 22. Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe. Az úrnapi sátrakhoz kérjük a hívek virágadományát. Az oltárok építéséhez segítséget kérünk reggel 8 órára.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477