Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Testvérvárosi látogatás

KR testvervarosi resizeBráz György polgármester vezetésével négyfős önkormányzati delegáció és egy tiszaújvárosi diákzenekar, a Plusz 1 Oktáv utazott június 6-án lengyelországi testvérvárosunkba, Swietochlowice-be.
A delegáció a swietochlowice-i Városi Fesztivál rendezvénysorozaton - melyen a Plusz 1 Oktáv zenekar is rövid koncertet adott - képviselte városunkat.  A látogatás alkalmával a két város vezetői egyeztetést folytattak az augusztusi Tiszaújvárosi Városnapok rendezvényről, illetve a két település közötti további együttműködési lehetőségekről. 

Ballagások

KR ballagas 53 resizeA napokban ballagnak el a végzős általános iskolások. Városunkban a ballagási ünnepségeket pénteken, illetve szombaton tartják. Az időpontok:
- Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Éltes Mátyás Iskola: június 13., 11.00 óra.
- Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Széchenyi István Iskola: június 14., 8.30 óra.
- Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola: június 14., 9.00 óra.
- Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Hunyadi Mátyás Iskola: június 14., 10.00 óra.
- Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola: június 14., 10.00 óra.

Borzongás, tisztelet, miegymás...

A múlt héten felállt az Origo internetes hírportál hír- és videó rovatának nagy része. Újságírók, akik szeretik a munkájukat. Olyanok ők, mint sokan mások, akik szeretik a szakmájukat. Nem hangoztatják, hogy ez bizony hivatás, hanem azt mondják szakma, és csinálják, teszik a dolgukat, mint bárki más.
Ők híreket írtak. Egyszerűen megírták, ami történt. Olykor mögé néztek a dolgoknak, és bizony azt is megírták. Ez volt a dolguk. Közben nevelték a gyerekeket, fizették a menzát, a lakáshitelt, miegymást. Éjjel nyugodtan aludtak, reggelente belenéztek a tükörbe, majd indultak a dolgukra.

Bővebben...

Gázszivárgás a benzinkútnál

KR katvedgyak resizeGomolygó füst, rendőrségi biztosítás, szirénázó tűzoltó- és egyéb járművek jelezték egy hete, valami nagy probléma van a MOL üzemanyagkútnál Tisza-újvárosban. A 35-ös úton haladók riadtan szemlélték a rendkívüli látványt.
Szerencsére azonban csak gyakorlatot tartottak. A feltételezett problémát, az LPG - autógáz - kút szivárgása jelentette. A kiérkező katasztrófavédelmi egységek előbb vízpajzzsal zárták el a robbanásveszélyes gáz útját, majd magát a szivárgást szüntették meg.
- Egy budapesti eset adta a mintát - mondta a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka, Járási István a gyakorlatot követően. - Azt szerettük volna most megmutatni, hogy miként lehet egy ilyen helyzetben megelőzni a robbanást és a tüzet.

Bővebben...

Lakossági fórum

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, társadalmi és civil szervezeteket hogy a „BARCSAY tér rekonstrukció” több felületen bemutatott koncepciótervének megvitatására 2014. június 18-án 16:00 órakor
lakossági fórumot tartunk a Polgármesteri Hivatal III. emeleti termében. A fórumra minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Polgármesteri Hivatal


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477