Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Közös szalonnasütés

kr nyarpartiEgy jó partihoz nem kell más, mint jó társaság, némi enni- és innivaló és kellemes zene - ezt mindenki tapasztalhatta, aki ellátogatott a harmadik szederkényi nyárspartira.
A szalonnasütésre 14 csapat jelentkezett, a tüzet este hat órakor gyújtották meg, aztán hamar előkerültek a nyársak, a szalonna, a kolbász, a hagyma, és persze némi itóka is, hogy biztosan jó legyen a hangulat. A családi, baráti társaságok élőzene mellett sütöttek, ettek, beszélgettek, s akik nem forgattak nyársat, azok is jóllakhattak, hiszen idén is megsütötték Szederkény szalonnáját.

Szabad(ban) edzés

kr fitneszÖt fitnesz eszköz telepítésével, illetve egy ping-pong asztal kihelyezésével új sportolási lehetőségekkel bővült az Ifjúsági park „kínálata”. A kihelyezett eszközök elsősorban a derék, a csípő, és a végtagok - főleg a lábak - izomzatát mozgatják, lazítják, valamint a szív- és tüdőkapacitást növelik. A sporteszközökön megtalálható a gépek használati utasítása is. Az önkormányzat által finanszírozott „mini sportpark” bruttó költsége a beszerzéssel, szállítással, telepítéssel együtt 1,7 millió forint. A kivitelező két év garanciát vállalt.

Légi szúnyogirtás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. szervezésében a 2014. június 6-7. közötti időszakban légi kémiai szúnyogirtás lesz Tiszaújváros belterületén.
Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft.

Fertőzéseket terjesztenek

kr kullancs 1Egyes híradások szerint idén a korábbi évekhez képest akár ötvenszer több kullancs is lehet Magyarországon, és nagyobb valószínűséggel több lehet köztük a fertőzött egyed. A Városgazda Kft. munkatársai folyamatosan gondozzák a zöldterületeket, ez-zel is megelőzendő a kullancsszaporulatot.
A város legfertőzöttebb területe az Örösi úti kutyafuttató, ezért ezt évek óta fokozott odafigyeléssel gondozza a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. Különösen a májusi, júniusi időszakban, illetve augusztusban, amikor a kullancscsípés főszezonja van.
- Való igaz, hogy egyre több kullanccsal találkozunk és sajnos a vérszívók  20%-a fertőzött Lyme-kórral, nem beszélve a többi kullancs okozta fertőzésről. Szakemberek szerint a szám évente megduplázódhat, a meleg nyarak miatt fokozatosan jönnek elő - magyarázza Kerékgyártó István a Városgazda Kft. ügyvezető igazgatója.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Csütörtök: papi hivatásokért nagymise.
Péntek: Jézus Szentséges Szíve tiszteletére /egy szándékra / nagymise.
Szombat: A Szűzanya Szeplőtelen Szíve tiszteletére /egy szándékra / nagymise.
A Csíksomlyóra induló zarándokoknak péntek hajnalban 02:30-kor lesz indulás előtt szentmise. A zarándoklat miatt az elsőpéntekeseket szerdán látogatom meg.
Csütörtökön a szentmise után Szentségimádás papi hivatásokért.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477