Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Keserédes pedagógusünnep

Tiszaújváros önkormányzata, képviselő-testülete a hagyományoknak megfelelően kívánja köszönteni ünnepük alkalmából a pedagógusokat. Az idei ünneplésbe azonban üröm is vegyül, mivel az állami fenntartású általános iskola dolgozói nem részesülhetnek ebben.
- A város önkormányzata a kialakított hagyományoknak megfelelően kívánta köszönteni pedagógusnap alkalmából a Tiszaújváros köznevelésében áldozatos szerepet vállaló dolgozókat, függetlenül attól, hogy már nem fenntartója, s több helyen nem is működtetője az intézményeknek - mondta lapunknak Bráz György polgármester.

- Tesszük ezt azért, mert ily módon is szeretnénk tisztelegni a jövő nemzedéke oktatásában, nevelésében betöltött nélkülözhetetlen szerepük előtt. Tavaly - tekintettel a jubiláló középiskolára - városi szintű összevont ünnepségen tettük ezt, az óvodapedagógusokat külön köszöntöttük. Idén az egyes intézmények egyedi igényeihez alkalmazkodva kötetlen vacsorák keretében terveztük a köszöntéseket.

Bővebben...

A strand készen áll, jöhet a nyár

kr strand 1Szezonnyitó programként május 24-25-én a Gyermek és Családi Napot, valamint a XXIII. Tisza Triatlon Magyar Nagydíjat rendezték meg a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén. A rendezvényeknek otthont adó Tisza-Szolg 2004 Kft. ezt az időpontot jelölte ki a Strandfürdő nyári szezonkezdő hétvégéjeként is.
- A nyári fürdőszezon előkészítése nagyon sok feladattal járt, melyeket a tavaszi egyhetes leállás alatt végeztünk el - mondta Ódor Istvánné ügyvezető. - Kijavítottuk a medencék burkolatait, gondoskodtunk a műszaki biztonságot jelentő hálózati szivattyúk cseréjéről, de a vendégek számára is tartogattunk meglepetéseket. Kültéri fitness eszközöket telepítettünk a kalandmedence szomszédságában, felújítottuk a játszóeszközöket, az 50 m-es versenymedencében kicseréltük az elhasználódott bólyasort. A gyógyfürdő előterében kicseréltük a bútorokat, folyamatban van a pihenőágyak és pihenőszékek cseréje is. A strandfürdő területén parkosítottunk, rózsakertet telepítettünk és folyamatban van 10 db öltözőfülke kihelyezése is. Vannak további terveink is, ezek közül kiemelném egy bébi pancsoló megépítésének tervét, valamint egy új wave slide csúszda telepítését. Sajnos a csúszdaelemeket gyártó cég már csak a 2015-ös szezonra vállalta a kivitelezést.

Bővebben...

Gyógyszertári ügyelet

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot június 1-ig (vasárnapig)  a Tisza Gyógyszertár (Örösi út 1/A., tel: 49/540-318), majd június 2-től (hétfőtől) a Remény Gyógyszertár (Szent István út 9-11., tel.: 49/340-052) látja el.  - A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül. - Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-20 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket. - A Borostyán és a Remény gyógyszertárak csak ügyeletes hetükön tartanak szombatonként nyitva.  

Bővebben...

Haltelepítés

A Zabos Géza Horgász Egyesület 2014. május 28.-án (szerdán) 5000 db előnevelt süllőt telepített a Nyugati Főcsatornába.
Horgászati tilalom nincs!
2014. május 29-én (csütörtökön) délután 1300 kg pontyot telepítünk.
Csécsi tó:     600 kg
Tolnai tó:     400 kg
Kürti tó:         300 kg
Horgászni 2014. május 31.-én (szombaton) reggel 05.00 órától lehet.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Csütörtök: Áldozócsütörtök.
Vasárnap, június 1-jén lesz egyházközségünkben az elsőáldozás. A 11.00 órakor kezdődő szentmisében. Imádkozzunk elsőáldozóink hűségéért! Az elsőáldozók és hozzátartozóik gyóntatása szombaton, május 31-én 10.00 órától a Kazinczy iskolába járóknak, 10:45-től a Szent István katolikus, a Hunyadi, és a Széchenyi iskolákba járóknak.
Májusban a szentmisék előtt második harangszótól elénekeljük a lorettói litániát a Szűzanya köszöntésére. Vegyünk részt minél többen a májusi litánián!
Vasárnap, 16:00-kor folytatjuk a szentségekre való felkészítést a plébánia közösségi termében.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477