Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Püspöki ikonáldás

kr ikonszentelesGyakorlatilag elkészült a tiszaújvárosi görög katolikus templom belső festése. A hétvégén húsz szent képmását áldotta meg dr. Orosz Atanáz püspök. A művész, Makláry Zsolt összesen négyszáz négyzetméternyi felületen alkotott az elmúlt években, melyből a mostani ikonfestés harminc négyzetmétert tett ki.
A munkálatokat az egyház és a hívek adományai mellett Tiszaújváros önkormányzatának hozzájárulása is nagyban segítette.

Pihetoll a csőrben

Sétám közben egy kis, karcsú verébre lettem figyelmes, amint a járda mellett ugrándozott. Talán észre sem vettem volna - mert terepszínű öltözékével beleolvadt a környezetébe - ha nincs csőrében egy fehér pihetoll. Megállapítottam, hogy egy nőstény egyedről van szó, ugyanis hazánk legelterjedtebb és legismertebb madarai lévén, a verebeket nemük szerint már  gyerekkoromtól  kezdve  határozattan  meg tudom különböztetni, ellentétben sok más madarunkkal. Az is egyértelművé vált számomra e látvány alapján, hogy a kis verébhölgy tojásrakáshoz készül. A parkban talált tollpihét minden valószínűség szerint fészkének kibélelésére szánja. A kényelmessé tett otthon aztán valamivel később a csupaszon világra érkező fiókák védelmét és neveltetését fogja szolgálni. Mindaddig, amíg saját tollaik segítségével ki nem röppenhetnek a gondossággal készített puha fészekaljból.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Május 28-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Sok fát leterített Yvette

kr viharLetört ágak sokasága, kitört, kidőlt fák jelezték, városunkban és vonzáskörzetében is nyomott hagyott Yvette, a ciklon.
A viharos szél és az esőzés, ha nem is okozott olyan mértékű károkat, mint az ország sok területén, itt is adott munkát a tűzoltóknak, a Városgazda Kft.-nek.
- Hét településen összesen 13 esetben kellett beavatkoznunk – nyilatkozta lapunknak Dócs Róbert, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. - Tiszaújvárosban öt esetben kellett kivonulnunk. Négy alkalommal fakidőléshez, egyszer pedig a vihar okozta tetőkárhoz.
A szél a Munkácsy úton két autóra döntött egy fát, a Hajdú téren pedig egy kerítés sérült meg hasonló okból. Emellett a TVK V-ös kapunál és a Bartók Béla úton dőlt úttestre fa. A szél a Tisza úton lévő Kárpáti szálló tetőfedését is megbontotta.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Májusban a szentmisék előtt második harangszótól elénekeljük a lorettói litániát a Szűzanya köszöntésére. Vegyünk részt minél többen a májusi litánián.
Vasárnap 16:00-kor folytatjuk a szentségekre való felkészítést a plébánia közösségi termében.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477