Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Véradás a könyvtárban

kr veradasA Hamvas Béla Városi Könyvtárban rendezett egynapos véradást a Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete. A véradásra 123-an jelentkeztek, közülük 97-en adhattak vért. A vöröskereszt hét első véradót is regisztrált.

Mákvirág

Tizenegy virág nem a világ. Dehogynem! Az Arany Holló étterem tulajdonosainak, alkalmazottainak nagyon is az. Egy világ dőlt össze bennük, amikor május 14-én arra ébredtek, hogy a beton virágládákba kiültetett, odaadóan gondozott, szemet gyönyörködtető virágokból 11-et (5 begóniát és 6 árvácskát) „szakértő” enyves kezek elloptak.
Nem kívánom, hogy száradjanak le azok a kezek. Az elcsent növények pusztulását sem akarom.
Azt viszont tiszta szívből kívánom, hogy a sunyi mákvirág ne lelje örömét a virágokban. Legyen árva a lelke mindörökre! Mert aki a virágot így szereti, az jó ember nem lehet.


-efel-

A kismotor elé lépett

kr balesetFigyelmetlenül kelt át egy gyermek múlt pénteken délután az Örösi úton. Szerencsétlenségére egy segédmotoros éppen arra közlekedett és nem tudta elkerülni az ütközést. A robogóval közlekedő felnőtt és a gyermek is súlyos sérüléseket szenvedett.

A májusi fűtés aranyat ér

kr viharPongrác, Szervác és Bonifác „jól teljesített”, ha fagyot nem is hoztak, esőt, jégesőt zúdítottak a nyakunkba, s alaposan lehűtötték a levegőt.
Az előrejelzések szerint különösen ma, csütörtökön számíthatunk sok csapadékra, szélre, alacsony hőmérsékletre. A hűvösre fordult időjárás dilemma elé állította a TiszaSzolg 2004 Kft.-t is. A szolgáltatási szerződés értelmében, ha a napi átlaghőmérséklet három napon át 12 fok alatti, vagy egy nap 10 fok alá süllyed, akkor be kell indítani a hőszolgáltatást.
Odor Istvánné, a TiszaSzolg ügyvezető igazgatója szerda reggel arról tájékoztatta lapunkat, hogy mind a város fűtési rendszere, mind a hőtermelő fűtőerőmű készen áll arra, hogy amennyiben szükséges, elinduljon a távhőszolgáltatás. Kivéve a Bartók Béla út 2. szám alatti épületet, ahol a panelprogramos munkálatok miatt erre nincs lehetőség.

Rendkívüli testületi

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2014.május 15-én, csütörtökön 14 órakor rendkívüli ülést tart a Városháza III. emeleti tanácskozó termében.
Napirendi javaslat:
1. Javaslat az önkormányzat 2014. évi pénzügyi tervéről szóló 3/2014.(II. 28.) önkormányzati rendelet módosítására
2. Javaslat a 2014. évi közfoglalkoztatás megszervezésére
3. Javaslat az Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium átszervezéséhez kötődő döntés meghozatalára


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477