Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Tankermese

Egyszer volt, hol nem… Azaz dehogy, nagyon is van. Nagyon is van Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, s annak Tiszaújvárosi Tankerülete. Amely most a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola átszervezésére tett javaslatot.
Teszek rá, hogy április 10-i  keltezésű a levél! Az időzítés - rögtön a választások után - elgondolkodtató, de nem ez a fontos.
Az a fontos, hogy színvonalas nevelés, oktatás folyjon a város iskoláiban. Meri állítani valaki, hogy eddig nem az volt? Én sem állítom, hogy az esetleges átszervezés után romlana a színvonal, de azt sem értem, hogy miért kell szétverni egy hatékonyan, sikeresen működő integrált intézményt.
A tankerületi igazgató levelében azért aggódik, hogy a telephelyen (értsd Széchenyi iskola) nem érvényesül a saját arculat, s ez(!) a szakmai színvonal csökkenését jelentheti.

Bővebben...

Krónika pénteken

Tájékoztatjuk Tisztelt Olvasóinkat, hogy a Tiszaújvárosi Krónika jövő heti száma a május 1-jei ünnep miatt a szokásostól eltérően nem csütörtökön, hanem május 2-án, pénteken jelenik meg. Lapzártánk időpontja változatlan: kedd 10.00 óra.

Iskolás szakítópróba

kr iskolaegyA Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tiszaújvárosi Tankerületének igazgatója a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola átalakításáról kérte a működtető tiszaújvárosi önkormányzat véleményét. Az átszervezés során az intézmény Széchenyi István Iskola telephelye kiválással önálló intézménnyé alakulna.
Az átszervezésről kizárólag egy, a polgármesternek címzett levélben közölt információkkal rendelkezik az önkormányzat. Ebben a működtetői kötelezettség esetleges változásáról, a véleményalkotásra jogosult szervek álláspontjáról nem esik szó. Az alapító okirat módosításának tervezete sem áll rendelkezésre. A Polgármesteri Hivatal által a képviselő-testület számára készített előterjesztés szerint az átszervezés szükségességét a megfogalmazott indokok nem támasztják egyértelműen alá.  

Bővebben...

Humán foglalkozás

A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Szolgálata által szervezett szülőcsoportos foglalkozás következő időpontja: 2014. április 24, csütörtök, 16.30-18.30-ig, helye: Kazinczy u. 3. fsz. 27.

Haltelepítés

A Zabos Géza Horgász Egyesület 2014. április 30-án (szerda) délelőtt 2100 kg pontyot telepít.
Erdészeti tó:     600 kg (megosztva)
Csécsi tó:     600 kg
Tolnai tó:     400 kg
Kürti tó:         300 kg
Örösi tó:         200 kg

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477