Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Templomi közvetítések

kr templomA hagyományoknak megfelelően húsvétkor templomi közvetítésekkel jelentkezik a Tisza TV.
A televízió április 18-án, pénteken a 11 órakor kezdődő nagypénteki református istentiszteletet, április 19-én, szombaton a 19:30-kor kezdődő római katolikus ünnepi szentmisét, húsvét vasárnapján a 11 órakor kezdődő görög katolikus szent liturgiát rögzíti.
A nézők április 20-án, vasárnap 14 órától láthatják az ünnepi szertartásokat, a fenti időrendi sorrendben. Ezt követően a közvetítéseket másnap reggelig folyamatosan ismétli a Tisza TV.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Április 23-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Sonka, kolbász, csokoládé

kr husiFriss füstöltáruval megrakott húsos pulton sorakoznak a húsvéti asztalra való finomságok. Az ünnepek előtt ezek a legkelendőbbek.
A hagyományos parasztlapocka, parasztcomb és a kötözött sonka készlet gyorsan fogy. Sokan már jó előre, egy-két héttel az ünnepek előtt megvásárolják a húsárut. Van, aki az u-tolsó pillanatokra hagyja, de az sem marad sonka nélkül, mivel a kisebb és nagyobb üzletek az ünnepig bőséges kínálattal várják a vevőket.
- Szokás szerint idén is a hagyományos füstölt árukkal töltöttük fel a boltunkat - mondja Varga György, a Husi Húsbolt tulajdonosa. - A vevők beigazolták az elmúlt évek alatt, hogy a gyorspácolt sonka nem olyan kelendő. Kínálunk viszont egy nagyon ízletes újdonságot - ami vélhetően a fiatalok körében lesz nagyon népszerű - a mézben pácolt füstölt pulykamell sonkát. A legdrágább sonka kilója 1550 forint, a jó minőséget csak ilyen áron lehet adni.

Bővebben...

Köszöntés

koszontes

Egyházi hírek

Római katolikus

Csütörtök: Szentmise az Utolsó vacsora emlékére 18:30 órától
Péntek: Az Úr szenvedésének ünneplése 18:30 órától
Szombat: Vigília szertartás. Ünnepi szentmise. Feltámadási körmenet 19:30-órától.
Húsvét vasárnap: Urunk feltámadásának ünnepe, ünnepi szentmise 11:00 órakor.
Húsvét hétfő: Ünnepi szentmise 11.00 órától.
Minden csütörtökön 16:30 órától „Iskola kóstolgatót” tartunk a katolikus iskolában óvodás gyerekeknek. Ajánljuk a lehetőséget  a rokonságban, baráti körben!

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477