Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Tájékoztató időseknek

kr onkormiestekHagyomány, hogy az Önkormányzati esték sorozaton a város vezetése tájékoztatást ad a költségvetésről.
A múlt heti rendezvényen a felújítási, beruházási tervekről és a szépkorúakat érintő szociális támogatásokról is tájékoztatta az érdeklődőket Bráz György polgármester. Ez utóbbin belül a hulladék közszolgáltatási díjtámogatással kapcsolatos változásokról is szót ejtett. Bráz György elmondta, a társasházakban élők esetében a 65 év felettieknek nincs teendőjük. A változás annyi, hogy az önkormányzat a társasházaknak utalja át az összeget és nem a szolgáltatónak. A családi házak esetében azonban a szolgáltatást igénybe vevőnek kell fizetnie a díjat, a támogatást pedig az önkormányzat a lakosnak utalja át.

Madármódon

Ülök a parkban, a bolondosnak mondott április elején, és élvezem a koratavasz friss levegőjét, a jól viselhető napsütést, a virágzó, zöldellő fák régen várt látványát és illatait. Vállalva  a szálló  pollenek  netán ártalmas utóhatásait is. Ám  nem vagyok itt egyedül a  tavasz adta élvezetek  közepette,  nem messze  tőlem egy feketerigó hím is részese  e  várva-várt évszak és az általa létre hozott kellemes lehetőségeknek. Ugrál ide-oda, időnként jobbra-balra tekinget, lehajolva hirtelen csőrébe  kap  valami láthatatlan  eleséget a földről, majd kezdi elölről a nem túl  bonyolult műveletsort.  
Aztán egyszer csak hipp-hopp,  valahonnan itt terem a vetélytárs,  egy másik fess rigólegény  képében, aki egyre közelebb ugrál a már korábban itt lévő fajtársához. Amikor mintegy  egy  méter  távolságba kerülnek, szembe fordulva egymással, felborzolt tollakkal felröppennek, sűrű szárnycsapások  és vagdalkozások  közepette rövid légi csatát vívnak, nyilván a terület, valamint az általa ígért eledel és megélhetés, tehát az egyeduralkodás megszerzése, illetve megtartása érdekében.

Bővebben...

A költségvetésről konzultálnak

Ülést tart április 16-án, szerdán a Tiszaújvárosi Konzultációs Fórum.
A Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében 16.30-kor kezdődő tanácskozás fő témája Tiszaújváros 2014. évi költségvetése, az intézmények és gazdasági társaságok helyzete. Az előadó Bráz György polgármester, a konzultációs fórum elnöke.
A tanácskozás nyílt, arra a fórum tagjai mellett minden érdeklődőt tisztelettel várnak a szervezők.

Narancsszínű mandátum

kr szavazas 1Négy évvel ezelőtti sikerét megismételve dr. Mengyi Roland, a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte meg választókerületünk egyéni parlamenti mandátumát. A második helyen a Jobbik jelöltje, Balla Gergő, míg a harmadikon a Kormányváltók néven kampányoló pártszövetség jelöltje, Pap Zsolt végzett.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. sz., tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületében - mely a törvénymódosítás következtében az előző választásokhoz képest mind területileg, mind lélekszámban alaposan megnőtt - 78.794 szavazásra jogosult közül 46.168-an járultak az urnák elé április 6-án.
A voksolás rendben, rendkívüli esemény nélkül zajlott. Tiszaújváros 9. sz. szavazókörében az átjelentkező és a külképviseleteken szavazók voksainak megérkezése után lesz urnabontás, ennek eredménye azonban érdemben nem befolyásolja a végeredményt.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
A hétköznapi szentmisék 18:30-tól lesznek. Nagyböjt alatt minden pénteken keresztutat végzünk a templomban a szentmise előtt 16:45-től. Utána szentmise a közösségi teremben. Minden hónap harmadik vasárnapján ifjúsági misét tartunk. Ehhez énekpróbákat tartunk minden hétfőn 18:30-tól a közösségi teremben, és minden harmadik vasárnap a mise előtt 15 perccel.
Vasárnap gyűjtés a Szentföld javára. Az elsőpéntekes betegek áldoztatása már a megszokott rendben lesz. Templomunk húsvéti díszítésére az adományok gyűjtését megkezdtük a plébánián vagy a kórus alatti Szent József perselybe.Az 1%-os felajánlásokat várjuk.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477