Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Fókuszban a gyalogosok

kr gyalogosKözlekedésbiztonsági akciót tartottak a tiszaújvárosi rendőrök a Szent István úton.
Elsősorban azt ellenőrizték, hogy a gyalogosok, kerékpárosok szabályosan közlekednek-e, valamint hogy a gépjárművezetők megadják-e az elsőbbséget a kijelölt helyen átkelőknek. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság több ilyen akciót is tart a közeljövőben. A szabálytalanul közlekedők, legyenek akár gyalogosok, kerékpárosok vagy autósok, ugyanolyan mértékű bírsággal sújthatók. Ez helyszíni bírság esetén 5 ezertől 50 ezer forintig terjedhet, míg szabálysértési feljelentés esetén akár 200 ezer forint is lehet.

Tavaszi csoda

Berobbant az életünkbe a szépség. Nagy erővel, mesteri tökéletességgel átszínezve a hétköznapokat, lágy zümmögéssel kábítva, illat- és színorgiával szédítve minket. Végre, végre tavasz van! Egy park padján békésen ücsörögve, vagy egy kertecske földjén dolgozva átadjuk magunkat a csodás érzésnek, hogy napsugár cirógatja az arcunkat, madarak énekelnek a fülünkbe. Csak most, csak nekünk. Ez igazán a miénk, és oly hatalmas, hogy feledtetni képes a gondokat is, melyek, mint a porszemek a szekrény tetejére, makacsul újra és újra ránk telepednek, de most ettől a tavaszi varázstól valahogy még a „lelki portörlő” is sebesebben jár a kezünkben.
Szabad hinnünk neki? - súghatja fülünkbe a kisördög, hiszen megszoktuk, hogy mindent, ami evilági, kétkedéssel kell fogadnunk. Mert minden és mindenki becsaphat, mindennek vége szakad egyszer, a legszebb ígéretek is teljesítetlenek maradhatnak. Az emberi ígéretek tényleg.
 De a tavasz, az más. Az csak ontja gyönyöreit, s rajtunk áll, hogy befogadjuk ezeket, vagy legyintve elsétálunk mellettük.
Emberi hatalmak jöhetnek és mehetnek, építhetnek és pusztíthatnak, csatázhatnak, háborúzhatnak, győzhetnek, veszthetnek - ez a tavaszi csoda akkor is a miénk. S reméljük, még nagyon sok vár ránk!


-tokaji-

Választási műsor

Rendkívüli adással, választási műsorral jelentkezik április 6-án a Tisza Televízió.
Az urnazáráskor - 19 órakor - kezdődő műsorban tudósításokat, riportokat láthatnak a nézők az országgyűlési választás térségi eseményeiről, és első kézből értesülhetnek a szavazás választókerületi eredményéről.

Beruházások, felújítások

kr barcsayTiszaújváros költségvetésének felhalmozási kiadásai 1.771.839 ezer forintot tesznek ki. Ebből a beruházások előirányzata 802.164 ezer forint, a felújításoké 573.057 ezer forint, az egyéb felhalmozási kiadásoké 396.618 ezer forint.
                                      
Utak, kamerák, vezeték

Tiszaújvárosban az utak, járdák burkolatai az elhasználódás, a föld alatti vízmozgások, a közműjavítások következtében felújításra szorulnak. 2013 őszén a Polgármesteri Hivatal munkatársai felmérték a közterületek állapotát, költségbecsléseket készítettek, majd elkészült a feladatok megvalósításának ütemezése.

Bővebben...

Köszönet a könyvekért

A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ köszönetét fejezi ki Major Lászlónénak, az Eötvös középiskola nyugalmazott tanárának, aki az „Esély Napközi Otthon” intézményi egységünket 50 db-os könyvsorozattal ajándékozta meg.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477